Amiens SC

Trainer : Luka Elsner – Svn, 02/08/1982

Hij is geïnspireerd door het spel van het Fiorentina van Paulo Sousa. Die zal hij dit seizoen tegenkomen in de wedstrijden tegen Bordeaux.

Vorig seizoen leidde hij Union naar de halve finales van de Belgische beker. Dat was al 50 jaar geleden.

Zijn vader Marko speelde bij Nice, waar Elsner opgroeide. Het is zijn droom om OGC te coachen. Dat wordt trouwens de eerste tegenstander van dit seizoen.

Transfers – In

Aleesami (US Palermo, Ita), Eneme Ella (FC Liefering, Aut), Papeau (Sainte-Geneviève Sports), Jallet (OGC Nice), Akolo (VfB Stuttgart, Ger).

Out

Traoré (Quevilly-Rouen), El Hajjam (Troyes), Labeau (Rapid Boekarest, Rou), Adénon (Al-Wahda, KSA), Banaziak (AC Amiens).

Smaakmaker : Eddy Gnahoré

Areola, Umtiti en zelfs Pogba: het lijstje ploegmaten van EddyGnahoré bij de Franse U18 is best indrukwekkend. Maar voor hemzelf ging het allemaal wat moeilijker. Op zijn veertiende vertrok hij naar Engeland, naar Man City en Birmingham, maar daar werd zijn contract niet verlengd en had hij rond zijn 20ste geen club meer. Hij vertrok dan naar Italië om daar zijn carrière te herlanceren in de Serie C, waar hij werd opgemerkt door Napels, dat hem vervolgens uitleende aan de Serie B. In die periode ontsnapte hij op miraculeuze wijze aan een ernstig auto-ongeval, maar wist hij ook indruk te maken op Palermo dat hem kocht en uitleende aan Amiens. Vorig jaar was hij daar meteen van onschatbare waarde voor de promotie en Amiens lichtte zijn aankoopoptie direct. Sommigen zien in hem zelfs een nieuwe Ndombélé, die ook bij de Picardische club speelde.

Luka Elsner
Luka Elsner© Anna Gowthorpe/BPI/REX
Amiens SC
Eddy Gnahoré
Eddy Gnahoré© Icon Sport

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier