Waar heb je Sambegou voor het eerst ontmoet ?

Dat was toen hij al voetbalde. Hij was al langer geïnteresseerd in mij, maar in het begin toonde ik niet echt interesse. Ik hield de boot liever nog wat af. Ik was nog heel jong en zag een leven met een voetballer niet echt zitten. Aanvankelijk had ik ook veel problemen met de dingen die ik moest opofferen voor zijn carrière. De verhuis naar België was zeker niet gemakkelijk. Het heeft ook negen maanden geduurd vooraleer mijn visum in orde was.

Hou je van voetbal ?

Nu wel, ja. Dat is nochtans niet altijd het geval geweest. Sinds ik Sambegou ken, heb ik ervan leren houden. Maar nu kijk ik zelfs naar voetbalwedstrijden op televisie wanneer hij niet thuis is.

Ben je modebewust ?

Toch wel een beetje. Ik hou van mooie kleding. Bij speciale gelegenheden dragen wij traditionele kledij, maar normaal gezien verschilt de mode in Afrika niet zoveel van de Europese, hoor.

Wat is het grootste verschil tussen het leven in Guinee en dat in België ?

Voor mij persoonlijk is dat het feit dat ik hier veel minder kan afspreken met vriendinnen. In Guinee is het sociale contact heel groot. We doen daar bijna alles samen met vrienden. Hier in België is het meer ieder voor zich.

Ben je zelf sportief ?

Ik ben wel altijd sportief geweest. In Guinee speelde ik volleybal en daar kon ik echt van genieten. Hier in België spendeer ik mijn tijd vooral aan het huishouden. Ik lees ook graag eens een boek en volg enkele series op tv. RTL en France 2 zijn mijn favoriete zenders.

Wat zijn je man zijn goede en zijn slechte eigenschappen ?

Hij kan soms lief zijn.

Soms ?

( Lacht) Ja, ja, niet altijd hoor. Nee serieus, hij is echt wel lief. En ik vind het ook positief dat hij niet snel jaloers is. Een slechte eigenschap is dat hij veel te vaak alleen weggaat ’s avonds. Hij heeft niet veel mankementen, maar dat is er wel één van.

Kook je graag ?

Ja ! Mijn specialiteit is rijst met een speciale tomatensaus, een typisch Afrikaans gerecht. Ik ben hier thuis trouwens altijd degene die kookt, maar ik doe dat met veel plezier.

Wat wil je graag gaan doen na zijn voetbalcarrière ?

Eerst en vooral me bezighouden met mijn kinderen, als ik die daartegen heb. Verder wil ik misschien ook wel gaan werken. Wat ik dan juist wil gaan doen, weet ik nog niet. Hier proberen we ook wel te zoeken naar een bezigheid voor mij, maar echt eenvoudig is dat natuurlijk niet.

Hoe staat het met je kennis van het Nederlands ?

Niet zo goed. We praten hier altijd Frans. Sambegou verstaat wel wat Nederlands, maar zelfs bij hem op de club is het niet echt noodzakelijk om Nederlands te praten. De trainingen worden namelijk gegeven in het Frans, het Engels en het Nederlands.

door Ilse Peleman,

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier