Wat voor iemand is Kris ?

“Altijd opgewekt en positief. Als ik eens minder goed gezind ben, kan hij mij meteen opvrolijken. Kris heeft bovendien een sterk karakter. Als hij iets wil bereiken, zal hij daar alles voor doen. Als minpuntje denk ik aan zijn terughoudendheid om over problemen te praten, ik vind het redelijk belangrijk dat je openlijk over gevoelens kunt praten.”

Wat vind je ervan dat je vriend profvoetballer is ?

“Voor mij is dat gewoon zijn beroep. Ik vind het prettig voor hem dat hij van zijn hobby zijn beroep heeft kunnen maken. Het enige waar ik het een beetje moeilijk mee heb, is het gebrek aan vakantie. Want onze vakantieperiodes stemmen helemaal niet overeen : zijn vrije periode is in juni, maar dan zit ik in volle examenstress, en wanneer mijn vakantie begint in juli, moet Kris alweer beginnen trainen.” ( Kris : “We proberen dat te compenseren door tijdens de winterstop tien dagen te gaan skiën in Oostenrijk.”)

Geef eens je topdrie van mooiste momenten samen ?

“Onze vakantie op Rhodos ! Als tweede : toen Sint-Truiden de halve finale van de beker van België won. We zaten met de hele familie hier naar de televisie te kijken en toen STVV won, zijn we allemaal naar Staaien gereden om mee te feesten. En onze skivakanties zijn ook altijd leuk.”

Omschrijf jullie relatie eens ?

“Wij zijn nooit twee zuignapjes geweest, we houden er een zeer open relatie op na. Soms gaat Kris met zijn vrienden op stap of op vakantie, en soms ga ik met mijn vriendinnen alleen op stap. Binnen vier dagen vertrek ik met een vriendin voor vier dagen naar Parijs. Een ideale relatie is eentje waarin je jezelf kan zijn. En dat ben ik bij Kris.”

Wat heb je gestudeerd ?

“Tijdens mijn middelbare studies volgde ik de richting moderne talen, nadien ben ik voor onderwijzeres gaan studeren aan de Katholieke Hogeschool van Hasselt. Sinds twee jaar werk ik als GOK-leerkracht en halftijds onderwijzeres in het zesde leerjaar. GOK staat voor Gelijke Onderwijs Kansen en ik geef die lessen in een lagere school in Vorst. Ik werk er vooral met anderstaligen, wij moeten hen zo snel mogelijk de Nederlandse taal aanleren. Het probleem is dat deze job in feite dient uitgeoefend te worden door ervaren leerkrachten, maar omdat die weigeren, worden vooral de pas afgestudeerden op die projecten geplaatst. Ik doe mijn werk graag, het is enkel lastig dat ik elke dag naar Brussel moet. Ik sta elke ochtend op om kwart voor zes en neem dan de trein. Zo vermijd je de files en kan je rustig een boek lezen.”

Waarom wilde je onderwijzeres worden ?

“Omdat ik graag met kinderen bezig ben en omdat ik er veel energie in kwijt kan. Mentaal is het soms wel moeilijk: de leerlingen beschouwen je als hun vertrouwenspersoon en zo krijg je wat te horen. Kindermishandeling blijkt geen fabeltje uit de kranten te zijn. Het probleem is dat ik die zaken mee naar huis neem, ik heb meer dan eens een traantje gelaten als ik na het werk thuiskwam.”

Waar spendeer je het liefst je vrije tijd aan ?

“Ik lees graag boeken. Romans of thrillers. Kris en ik spelen ook graag gezelschapspelletjes, Rumicub of Scrabble. En om mijn lichaam een beetje in conditie te houden ga ik bijna elke dag fitnessen. Vroeger heb ik ook nog ballet gedaan en zat ik een showgroep, maar daar ben ik enkele jaren geleden mee gestopt. Ik vond het een beetje te meisjesachtig.”

Als je carte blanche zou krijgen van Kris, wie wordt het dan ?

Brad Pitt. Of neen, geef mij toch maar Robbie Williams !”

door Matthias Stockmans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier