PSV denkt al aan de Uefacup, terwijl voorzitter Harry van Raaij spreekt over afscheid.

De tweede opeenvolgende kansloze nederlaag van PSV in de twaalfde editie van de Champions League zorgde voor berusting bij Guus Hiddink en grote frustratie bij voorzitter Harry van Raaij. Waar Hiddink denkt aan de Uefacup, denkt Van Raaij al aan zijn afscheid.

PSV liep bij Deportivo La Coruña tegen een 2-0-nederlaag aan, waarin vooral de offensieve machteloosheid en de niet aflatende stroom kinderlijke fouten opvielen. De zo gewenste plek in de tweede ronde is volgens Hiddink niet haalbaar. “Ik heb natuurlijk nog een sprankje hoop in mijn lijf, maar het zou exceptioneel zijn”, liet hij weten op de clubwebsite. Ook voorzitter Harry van Raaij weigerde aanvankelijk het hoofd in de schoot te leggen. De preses weet dat zijn ploeg de twee komende duels uitkomt tegen AEK Athene, terwijl Deportivo en Monaco elkaar eveneens twee keer tegenkomen.

Maar zijn trainer kijkt al verder en heeft een nieuw doel : kwalificatie voor de Uefacup. “Daar moeten we zwaar voor gaan”, liet hij optekenen in het Eindhovens Dagblad. Het zijn woorden die illustreren dat de 56-jarige coach zich al lijkt te hebben neergelegd bij het feit dat de landskampioen niet goed genoeg is om mee te kunnen met de betere ploegen in Europa. “Ze hebben een begroting die het dubbele is van die van ons. Dat zijn de nuchtere cijfers. Ik wil ook best graag zeven spelers aantrekken van vier miljoen euro. PSV kan dat niet.”

Voorzitter Harry van Raaij was meer uitgesproken. “Hoe deze nederlaag aankwam ? Het voelt dat het tijd is om afscheid te nemen. Alles heb ik de afgelopen jaren geprobeerd, maar het is mij niet gelukt. Nu moet een ander het maar gaan doen”, verklaarde Van Raaij alleszeggend in De Telegraaf. “Natuurlijk ben ik het moe om telkens te verliezen. Maar wat moet ik nu nog doen ? De enigen die dit seizoen nog iets kunnen doen zijn de spelers en de technische staf.” (FV)

FC DEN BOSCH is wegens een beter doelsaldo dan Helmond Sport winnaar van de eerste periode in de Gouden Gids Divisie. DICK ADVOCAAT passeerde Fernando Ricksen (27) voor de laatste interlands om disciplinaire redenen. De rechterverdediger van Glasgow Rangers had zich na een interland tegen Wit-Rusland zo misdragen (dronken na avondje stappen in hotel de kamerdeur ingetrapt), dat de bondscoach hem voorlopig weigert te selecteren. CO ADRIAANSE (AZ) zal op 1 juli 2005 stoppen als trainer. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Kezman (PSV) 8 goals ; 2. Redan (RKC) 5 goals ; 3. Elkhattabi (AZ), Ibrahimovic (Ajax) 4 goals ; 5. Buffel (Feyenoord) 3 goals.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier