Als er op Anderlecht over Standardspelers wordt gepraat, komt voorzitter Roger Vanden Stock persoonlijk in actie. Sinds enkele jaren gaat hij geregeld uit eten met Luciano D’Onofrio en dan gaat het wel eens over voetballers. Zo liet de Anderlechtpreses zich onlangs aan tafel tegenover D’Onofrio ontvallen dat hij drie

miljoen euro veil had voor Marouane Fellaini als die zijn dreigement om de wet van 78 in te roepen zou uitvoeren. Zijn Luikse vriend bedankte vriendelijk voor het royale aanbod : hij wist toen al dat Fellaini zou bijtekenen.

De volgende dag zei Herman Van Holsbeeck in een

Luikse krant dat Anderlecht nooit een bod op Fellaini zou uitbrengen wegens het gentlemen’s agreement

tussen de profclubs. Daaruit concludeerde die krant dat de manager niet op de hoogte was van de persoonlijke demarche van zijn voorzitter. Vanden Stock zou dan inderhaast Van Holsbeeck op de hoogte hebben gebracht, waarna die zijn eerdere uitspraak kon bijsturen. Van Holsbeeck ontkent dit : “Ik was hiervan vooraf perfect op de hoogte.”

De vermeende soloactie van Vanden Stock is des te merkwaardiger, omdat de technische staf van

Anderlecht helemaal niet wild is van Fellaini. Veel

loopvermogen, maar weinig techniek en scorend

vermogen. Niet de geschikte box-to-boxspeler dus.

Van Holsbeeck ontkent de vermeende interne verdeeldheid : “Hij oogt niet technisch verfijnd, maar we zijn hier wel overtuigd van zijn progressiemogelijkheden. Hij is één van de grootste talenten in Europa en wás dus een mogelijkheid voor ons. Hij is een type dat je bijna niet vindt, zeker niet in Zuid-Amerika. Wél in Spanje en Italië of Scandinavië. Omdat ze zo zeldzaam zijn, houden we er rekening mee dat we er geen zullen vinden, maar we blijven zoeken. Ons uitgangspunt is : niets moet.”

In Luik gaat men ervan uit dat Fellaini met Standard de competitie aanvat, maar dan snel én voor waanzinnig veel geld naar Marseille of een andere relatief grote club wordt versast. Zo verging het eerder ook

Daniel Van Buyten – met dezelfde makelaar,

Roger Henrotay – en (kortstondig) Jurgen Cavens. Zéér opvallend was alleszins dat Standard, meteen nadat Fellaini had getekend, op zijn eigen website zette dat geïnteresseerde clubs nu via de Luikse club moesten passeren. Dat leek meer op een uitnodiging dan op een waarschuwing.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier