Pas op middenlange termijn zoekt Anderlecht een nieuwe trainer. Want, zegt manager Herman Van Holsbeeck, tot het eind van het seizoen gaat het door met Ariël Jacobs. Of de Fransman Luis Fernandez kandidaat-trainer was, liet de manager in het midden: “Iedereen laat wel een naam vallen en daar reageren we niet op, anders krijgen we geen rust meer in deze tent.” Fernandez trainde vroeger PSG en zit zonder club sinds hij in juni bij Betis Sevilla moest vertrekken.

Afgelopen woensdag had Dudu Dahan, de Israëlische scout die goede contacten onderhoudt met Gent en Standard waar hij Gil Vermouth en Salim Toama introduceerde, naar eigen zeggen wel contact met Anderlecht over Luis Fernandez. “Ze hebben nog andere coaches, maar ze gingen erover nadenken, zeiden ze.” Dahan was in België om zijn relaties te onderhouden en kent Fernandez uit zijn periode bij Beitar Jeruzalem: hij werkte er een paar maanden als manager toen Luis Fernandez er trainer was.

“Fernandez woont in Parijs”, zegt Dahan. “Hij is al dat reizen moe. Met de trein zou hij op anderhalf uur in Anderlecht kunnen staan. Hij heeft alleen maar grote clubs getraind, dus Anderlecht is een goede optie. Maar er is ook een andere Belgische club in hem geïnteresseerd.”

Een spits zoekt Anderlecht wél nog dit jaar, maar ook op dat vlak is paars-wit als de dood om namen te noemen. Hoofdscout Werner Deraeve wilde bevestigen noch ontkennen dat hij afgelopen weekend naar Japan zou reizen om een Koreaanse spits te scouten. Op de vraag of hij vrijdag naar Japan vertrok, antwoordde Van Holsbeeck donderdag: “Ik vertrek morgen niet. Meer zeg ik niet. Ik zeg ook niets over spelers met wie we bezig zijn, ik heb geen zin meer om andere clubs op ideeën te brengen. Maar het klopt wél dat we in januari een nieuwe spits willen.” Paars-wits bedoeling was om zondag in de Japanse J-League de competitiewedstrijd Reds Urawa-Shimizu S-Pulse bij te wonen. Bij de bezoekers voetbalt de 26-jarige Koreaanse spits Cho Jae Jin (01.07.1981, 1m85 groot), achtste in de topschutterslijst met 13 goals uit 26 wedstrijden. Ook vorig seizoen haalde hij met 16 goals in 32 matchen het gemiddelde van één doelpunt per twee wedstrijden. Het bijzondere aan de Zuid-Koreaanse international (37 A-Caps, 10 goals) is dat hij na de laatste speeldag op 1 december einde contract en dus transfervrij is. Dat behalve Van Holsbeeck en Deraeve ook Philippe Collin een vliegticket liet reserveren, geeft aan dat paars-wit de speler interessant vindt, nadat Deraeve hem al een paar keer volgde.

raoul de groote en geert foutré

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier