Lotto-Belisol sloeg vorige week zijn tenten op in Mallorca voor de eerste ploegstage als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Kopman en sprintkanon André Greipel beschrijft een typische trainingsdag.

WOENSDAG 11/12/2013

6 u. 30

Vroeg wakker. Elke dag, aangezien mijn kinderen ook zo vroeg moeten opstaan. Dan wordt dat een gewoonte en raakt je lichaam erop ingesteld, ook als je niet thuis bent. Ik check mijn e-mails, loop enkele kranten- sites af. Ik wil graag weten wat er gebeurd is in de wereld, vooral het voetbal. Verassende nederlaag van Bayern tegen Manchester City! Vooral de Duitse ploegen volg ik, al ben ik geen fan van een bepaalde ploeg.

7 u. 30

De dagelijkse oefeningen rompstabilisatie met de ploeg, een half uurtje, vooral ter preventie van blessures. Ik doe het thuis ook drie keer per week, weliswaar niet voor het ontbijt. Maar het stoort me niet, dan heb ik extra honger.

8 u. 00

Ontbijt, de beste maaltijd van de dag. Ik neem er altijd mijn tijd voor. Ik kan eten zoveel ik wil, want ik ga straks toch trainen. Wat hangt af van de goesting van de dag: eieren, muesli, brood, cornflakes… Of een mix van alles.

9 u. 00

Tanden poetsen, wat tv-kijken, ontspannen en trainingskledij aantrekken.

10 u. 00

Begin van de training, in drie verschillende groepen. Met de snellere renners perfectioneren we eerst onze sprinttrein, want er is altijd ruimte voor verbetering. Daarna fietsen we nog bijna vijf uur, goed voor 160 kilometer. De zon laat het wat afweten, maar gelukkig blijft het droog en valt de temperatuur, 15 graden, goed mee.

15 u. 30

Douche en daarna een koffie met cake. Neen, geen lunch, niet nodig, zo verlies je wat extra gewicht. En echt honger heb ik niet, op de fiets at ik genoeg gels en bars.

17 u. 30

Een heerlijke massage. Het meest relaxte uur van de dag. Ideaal ook om bij te praten met onze Spaanse soigneur, want zo vaak zien we elkaar niet.

19 u. 00

Diner met de ploeg. Een stevige maaltijd, want nu heb ik wel honger. En altijd plezant, zeker met een grapjas als Marcel Sieberg, mijn vaste kamergenoot en boezemvriend, in de buurt.

20 u. 00

Meeting met de mensen van onze nieuwe schoenensponsor Gaerne. Ik geef aan wat ik aan mijn schoenen nog aangepast wil zien. Details, maar niettemin belangrijk. Het uitzicht, met een gorilla – mijn bijnaam – is alleszins heel geslaagd.

23 u. 00

Na wat voetbal kijken – Olympique Marseille – Borussia Dortmund – word ik langzaam moe, logisch na zo’n intensieve dag. Morgen meer tijd voor ontspanning, want ‘slechts’ twee uurtjes fietsen. Al zal ik toch even vroeg wakker zijn.

DOOR JONAS CRETEUR

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier