Hoe is het om als vrouw van een voetballer door het leven te gaan ?

Ik moet natuurlijk wel veel opofferen voor zijn carrière, maar we hebben het voordeel dat ik altijd graag voetbal heb gezien. Voor ik Pascal kende, was ik supporter van Club Brugge. Ik heb er dus geen enkel probleem mee om mezelf af en toe weg te cijferen.

Wat is jouw meest typische karaktertrek ?

Ik ben altijd heel zenuwachtig. De dag van de wedstrijd is het Pascal die mij moet kalmeren in plaats van omgekeerd. Wanneer hij dan ’s morgens opstaat, ben ik al drie keer naar het toilet geweest, puur van de zenuwen.

Hoe kan je Pascal het best omschrijven ?

Hij heeft enorm veel gevoel voor humor en is intelligent. Verder kan Pascal enorm koppig zijn, en zoals vele sportmannen is hij een slechte verliezer.

Waar knap je bij een man op af ?

Een ruikende adem ( lacht), vuile nagels en machotypes. Voor van die kleerkasten val ik zeker niet. ( Pascal voelt aan zijn bovenlichaam : “Wat een geluk voor mij, hé”.)

Wat doe je zoal in je vrije tijd ?

Ik probeer minstens twee keer in de week te gaan tennissen. Toen we in Turnhout woonden heb ik zelfs lessen gevolgd. We spelen geregeld kleine toernooitjes met vrienden. Vroeger had ik ook een eigen kledingszaak, maar nu blijf ik thuis bij Danté. Hoewel, het begint stilaan weer te kriebelen, hoor. Alleen heb ik er nog geen idee van in welke richting ik iets wil gaan doen. Misschien volg ik eerst wel een cursus of opleiding.

Wie heeft voor de inrichting van jullie huis gezorgd ?

Het meeste hebben we samen gekozen. De keuken was wel mijn domein, want koken is voor mij een echte hobby. Pascal wou enkel absoluut een Amerikaanse ijskast ! In de rest van het huis kozen we voor grijze tinten in combinatie met glas.

Helpt Pascal in het huishouden ?

Als ik het hem vraag wel, ja. Maar uit zichzelf zal hij het niet doen, tenzij hij iets goed te maken heeft ( lacht). ( Pascal : “Ik doe de afwas !”) ( Ze beginnen allebei te lachen.) Ja, we hebben een afwasmachine en hij vult die en maakt die leeg ! Maar hij hoeft voor mij ook niet te helpen, want tenslotte ben ik heel de dag thuis. Voor de kleine stond hij wel mee op als het nodig was. De eerste drie maanden sliep Danté nog niet door en toen stonden we ieder om beurt op. Enkel de nacht voor een wedstrijd deed ik het alleen.

Waarmee kan hij jou verrassen ?

Met een juweel. Hij is wel attent, hoor. Voor mijn eerste moederdag maakte hij zelf een kadertje met aan de ene kant een foto van Danté en aan de andere kant een afdruk van zijn handje. Superlief vond ik dat.

Hecht je veel belang aan kleding en uiterlijk ?

Ja, misschien af en toe een beetje te veel. Ik winkel ook graag. Af en toe samen met Pascal, maar het liefst alleen. Winkel in, winkel uit, en alles passen tot ik iets gevonden heb. Sinds ik Pascal ken, heb ik me wel beter leren beheersen. Vroeger kocht ik bijvoorbeeld veel nieuwe dingen die ik het jaar nadien nog steeds niet had aangedaan, maar dat is nu niet meer zo.

Waarvan kan je echt genieten ?

( Pascal : “Van een schoonheidsbehandeling !”) Ja, en zeker ook van de zon. Ik ben een echte zonneklopper en ga het liefst op vakantie naar zonnige bestemmingen. Griekenland, bijvoorbeeld. Enkele jaren geleden waren we in Mexico, maar het weer viel toen wat tegen. Van de veertien dagen hadden we een week regen. Pas op, voor de rest was het wel een mooie reis, hoor. Ik heb er zelfs tussen de dolfijnen gezwommen. Schitterend !

door Ilse Peleman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier