Welk beroep oefen je momenteel uit ?

“Ik werk in een plasticverwerkend bedrijf, maar ik studeerde voor schoonheidsspecialiste. Het blijft nog altijd de bedoeling om later een eigen zaak op te starten. Alleen is dat direct een zware financiële investering. Daarom probeer ik nu wat geld opzij te zetten om mijn grote droom ooit te realiseren. Ik ga avondcursus volgen, om de nieuwste trends onder de knie te krijgen. We hopen klein te beginnen en zelfstandig te worden. Na de humaniora deed ik nog twee jaar een bijkomende specialisatie als kapster. Ik heb al wat praktijkervaring, weet waar de risico’s liggen. We zien wel.”

Ga je zelf de deur uit zonder geschminkt of opgesmukt te zijn ?

“Mijzelf maquilleren doe ik niet zo vaak. Ik zie er gewoon graag goed uit. Sinds mijn veertiende doe ik wat modellenwerk. Het uiterlijk interesseert me gewoon sterk. Ik wil geen schminkpop zijn, maar er wel verzorgd uitzien. Aan missverkiezingen heb ik nooit deelgenomen, behalve één keer heel lokaal. Daarvoor mis ik het lef en de durf. Het spreekt me wel aan, maar ik ben een verlegen type. Ik sta niet graag in de schijnwerpers. Bovendien is er daar blijkbaar enorm veel jaloezie. Dat is mijn ding niet.”

Ben jij de persoonlijke kapster van Björn ?

“Zijn kopke is mijn creatie ( lacht). We houden het altijd bijzonder kort. Vorig jaar, tijdens die warme zomer, was het echt millimeterwerk. Ik vind lang haar niet zo mooi, ook al zou Björn dat wel zien zitten. Dan zouden zijn krullekes tevoorschijn komen.”

Hoe zou je Björn karakterieel omschrijven ?

“Hij ziet er enorm streng uit, heeft een vies opzicht. Maar dat is slechts schijn. Björn heeft gewoon een heel karakteristieke kop. Hij is heel vastberaden, attent, lief en begripvol. Als je met iets zit, vormt Björn het ideale luisterende oor. We zijn allebei ook wel wat koppig, principieel en vastberaden, maar dat zorgt totaal niet voor problemen. Integendeel, we voelen elkaar gewoon bijzonder goed aan.”

Ben jij de keukenprinses van dienst ?

“Soms gaan we wel eens buitenshuis eten, maar ik kook ook zelf bijzonder graag. Ik heb er geen moeite mee om me daar een tijdje mee bezig te houden. Björn lust blijkbaar graag mijn witloof in hespenrolletjes met de bijbehorende kaassaus. Scampi’s vinden we allebei bijzonder lekker. We letten sterk op onze voeding, gebruiken niet veel sausjes. Björn schilt soms wel eens de aardappelen, kan een eitje bakken en staat altijd klaar om de afwas te doen. Hij doet zeker zijn werk in het huishouden : Björn is de man van het opruimen.”

Zijn jullie deze zomer op reis geweest ?

“Nee, door onze spaarplannen. Ik ben vroeger nog naar Tenerife en de Verenigde Staten geweest. Het eerste als luilekkervakantie, het andere sprak me totaal niet aan. Te luidruchtig, ik was er echt niet op mijn gemak. We hebben er zelfs een orkaan meegemaakt. Ik ben iemand die vooral behoefte heeft aan een zwembad, een ligstoel en veel zon. Cuba spreekt me wel aan. Even dachten we eraan om een paar dagen naar de zee te trekken – Oostende is slechts een halfuurtje rijden – maar die plannen vielen in het water. Ik ben een romantische ziel, wandel ’s avonds graag hand in hand langs het water.”

Naar welke muziek luister je graag ?

Marco Borsato. Ik pikte al eens een concert mee : gewoonweg subliem. Ik ben een vrij emotioneel type en raak vaak bevangen door zijn gevoelige teksten. Ze kunnen me echt raken, omdat ze zo waarheidsgetrouw zijn. Er zit altijd een boodschap in, dat spreekt me enorm aan. Een traantje laten, hoort er dan bij. Zo kreeg ik het ook lastig toen Björn afscheid nam bij Westerlo. Ik kreeg een krop in de keel.”

door Frédéric Vanheule

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier