Molk je ooit al eens een koe?

“Ja, vroeger, toen we met de klas op boerderijbezoek gingen. Gemakkelijk was dat niet. Eigenlijk moet je die spenen een beetje kneden en dan hard trekken, van boven naar beneden, in één vloeiende beweging. Toen ik het probeerde, kwam er wat melk uit, maar een bad kon je er niet mee vullen.

“Op een boerderij werken zou niks voor mij zijn, met al die stank. Ik hou wel van dieren. Vooral van honden. Thuis hadden we tot vorig jaar een yorkshire, Bijou. Maar ze werd oud en blind. We moesten haar een spuit geven. Toen vloeiden er tranen. Ik had het er heel moeilijk mee. Zolang ik nog thuis woon, komt er geen nieuwe hond in huis, zeggen mijn ouders.”

Wat nam jij vroeger op je verjaardag mee naar school voor je klasgenootjes?

“Ik vroeg mijn moeder om chocoladecake te bakken, daar ben ik zot van. Die wikkelde ik mooi in zilverpapier. Achteraf schoot meestal geen kruimel over.

“Ik werd altijd graag gezien op school, maar was een sloeber. Ik deed mee met de groep, maar kon ook serieus stoken. Als ik iets mispeuterd had, zei ik elke keer dat ik het niet gedaan had en wees ik naar een ander.”

Kon je goed papieren vliegtuigjes maken?

“Ik knutselde wel graag, met K’NEX, maar vliegtuigjes vouwen lukte nooit. Die van mijn maten vlogen altijd veel verder. De mijne crashten direct. Grasduikers. Ik vond het leuker om met propjes te gooien of om met elastiekjes te schieten.”

Bleek ooit bij een examen dat je het verkeerde vak had ingestudeerd?

“Nee. Ik noteerde de juiste volgorde mooi in een rooster dat ik boven mijn bureau hing.

“Ik zat in het technisch onderwijs, volgde sport en lichamelijke opvoeding. Meestal eindigde ik binnen de top zes van de klas.

“Bij examens schoot ik pas één dag op voorhand in gang. Ik spiekte ook regelmatig. Dan tikte ik met mijn voet op de stoel van de jongen die voor mij zat. Zo wist die dat hij zijn blad een beetje in de lucht moest houden. Zo’n hulplijn had ik zeker nodig als er geredeneerd moest worden, bij wiskunde bijvoorbeeld. Bij Frans en Engels konden we de rollen omdraaien, dan ging ik voor hem zitten. Woordjes uit het hoofd blokken lag me wel.”

Wat is de meest bizarre droom die je al had?

“Ik droomde eens over Dirk Geeraerd. Dat moet niet elke nacht. Hij stond me uit te schelden.”

Wie vind jij de slechtst geklede vrouw uit showbizzland?

Amy Winehouse, met riante voorsprong. Echt triestig als je in het geld zwemt en dan op straat komt met zulke vodden aan je lijf.”

Wat is er mis aan?

“Wat is er goed aan?

“Die gescheurde kledingstukken, dat is totaal mijn stijl niet. Ik vind haar ook niet aantrekkelijk. Geef mij dan maar Eva Mendes.”

Als je snookert, probeer jij dan weleens show te verkopen door met de stok achter je rug te spelen?

“Nee, die beweging kan ik niet. Ik grijp dan liever naar het verlengstuk. Ongeveer twee keer per week ga ik naar de snookerzaal, met Kenny Thompson of met mijn broer. Tegen Kenny heb ik het moeilijk, mijn broer en ik zijn meer aan elkaar gewaagd. Mijn specialiteit is: rustige ballen geven.”

Denk ook jij dat Kuifje een homo is?

“Eerlijk gezegd niet. Hij ziet er toch zo niet uit, vind ik. Het klopt wel dat er amper meisjes in zijn verhalen voorkomen. Kuifjestrips had ik nooit, ik ben niet zo’n lezer. Ik keek wel naar zijn tekenfilms, maar was evengoed in de ban van Tweety en Sylvester, Tasmanian Devil en Knabbel en Babbel, die twee eekhoorntjes.”

Wie vind jij de sympathiekste homo?

“Veel ken ik er niet, maar Jani Kazaltzis kwam wel goed over op tv. Dat is die stylist die deelnam aan het tv-programma Celebrity Shock.”

Welk type auto vind jij echt een ‘janettenbak’?

“Zo’n overdreven getunede wagen. Verlaagd, geblindeerde ruiten, een veel te grote spoiler die totaal niet past, … Daar heb ik het niet voor, zeker niet als die auto dan ook nog eens flashy oranje is. Hatelijk, zulke Johnnybakken.” S

KRISTOF DE RYCK