Komend weekend keert Christophe Beghin (even) terug naar de Lotto Arena.

Spirou Charleroi blijft als een trein door het seizoen denderen. De regerende landskampioen staat opnieuw bovenaan in het klassement en wist zich vorige week ten nadele van Okapi Aalstar te kwalificeren voor de halve finales van de beker van België.

Sinds enkele weken kunnen de Carolo’s bovendien weer rekenen op international Christophe Beghin (31, 2m06), die gedurende vier maanden out was na een voetoperatie. Komend weekend staat de felbeladen partij Antwerp Giants vs Spirou Charleroi op het menu. Herinner u de knokpartij van enkele maanden geleden. Voor Beghin komt daar nog een extra dimensie bij: hij speelde de voorbije twee seizoenen op huurbasis voor Antwerp en ontpopte zich daar tot boegbeeld. Het was dan ook zeer tegen zijn zin dat hij zich aan de orders van Charleroi hield om afgelopen zomer terug te keren.

“Die periode was heel belangrijk”, erkent de tweevoudige Speler van het Jaar. “Ontegensprekelijk is het de club waar ik tot dusver het best uit de verf kwam. Coach Eddy Casteels kende me al van bij Oostende en de nationale ploeg. Hij wist perfect waar mijn gebreken en mijn talenten lagen en slaagde erin mij op basis daarvan uit te spelen. Casteels beschouwde me als een belangrijke pion in het team, wat bij mijn andere clubs niet altijd het geval was.”

Daarmee doelt hij op de twee seizoenen (2004/05 en 2007/08) die hij eerder bij Charleroi afwerkte. Met wisselend succes. ” Savo Vucevic en later Drazen Anzulovic beschouwden me vooral als back-up”, weet Beghin. “Mijn enige doel was toen om het maximum te geven in die vijf minuten dat de vaste jongens mochten uitblazen.”

Dan is het met Giovanni Bozzi, de huidige coach, wel anders. Beghin lijkt het nu eindelijk ook te kunnen waarmaken. “Omdat hij me ook vanbinnen en vanbuiten kent”, weet de stevige pivot. “Bozzi posteert me dicht bij de borden, soms met de rug naar de ring, daar waar mijn rendement het hoogst ligt. ”

Beghin kijkt uit naar het duel van zaterdag. “Die confrontatie blijft sowieso speciaal”, vervolgt hij.”Als je bij een club twee jaar zo goed presteert, schept dat een band. Tijdens mijn revalidatie woonde ik trouwens een paar keer in de Lotto Arena een wedstrijd bij en telkens werd ik door iedereen met open armen ontvangen. Alsof ik nog altijd één van hen was. Zo kan het dus ook.”

DOOR DANIEL DEVOS & MATTHIAS STOCKMANS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier