Antwerp

Matheus Borges © belgaimage

Antwerp is altijd al het lelijke eendje geweest en het valt me op dat ook nu elke neutraliteit ver te zoeken is. Als ze het goed doen, wordt dat schoorvoetend toegegeven, als het minder gaat, staat men op de eerste rij om Antwerp neer te sabelen. Als we een voetbalwedstrijd met Antwerp bekijken, wordt elke overtreding uitvergroot. Als Borges een fout maakt op het middenveld, roept Joos ‘schandalige overtreding, rood’. Doet Kums net hetzelfde, dan wordt er amper over gesproken. Bölöni wordt met de grond gelijk gemaakt door Vandenbempt, terwijl hij gelijk heeft dat de VAR helemaal niet op punt staat en onderhevig is aan willekeur!

Wanneer Brugge en Gent een veldslag leveren, met zeer veel fouten, rode kaarten enzovoorts dan is dat een zinderende match. Dennis breekt voor de tweede keer op drie weken bijna iemand z’n been, maar dan wordt dat afgezwakt tot: ‘Hij bedoelde het niet zo’. Wanneer Antwerp fysiek speelt, dan mag dat niet, want daar zit het Belgisch voetbal niet op te wachten. Verdedigen mag blijkbaar ook niet meer, want de heren analisten zien graag aanvallend voetbal. Sorry, maar hoe werd Frankrijk wereldkampioen? Kunnen we een klein beetje neutraal blijven aub?

Vandenbempt was enkele jaren geleden al duidelijk dat Antwerp volgens hem niet in eerste klasse thuishoorde, en Raes en Joos zijn notoire Beerschotsupporters die geen kans onbenut laten om Antwerp negatief te belichten. Moeten wij zo’n gedrag van mensen die de opinie beïnvloeden accepteren?

Het ergste is dat een mooie club als Antwerp, die zijn mogelijk beste prestatie levert in dertig jaar, nu in een slecht daglicht wordt gesteld terwijl het juist veel appreciatie zou moeten krijgen. Van een club die door iedereen uitgespuwd werd, met hooligans, een vervallen stadion en meer dan 10 jaar in tweede klasse, groeide het op twee, drie jaar uit tot een sterke eersteklasser, met een schitterend veld, een nieuwe tribune en met de beste supporters in België die amper voor negatieve berichten zorgen.

Maar dit mag niet positief in de media komen. Ook in België spelen sommige media een niet zo mooi spelletje. Maar dat wisten we ondertussen ook al vanuit operatie Propere Handen natuurlijk.

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier