Agüero doet bij Atlético Madrid van zich spreken.

Als een Argentijnse voetballer van enig talent blijk geeft, mag hij er gif op innemen dat hij tot in den treure vergeleken zal worden met Diego Maradona. Iemand als Lionel Messi bij Barcelona kan ervan meespreken, maar hetzelfde geldt sinds een aantal weken ook voor Sergio ‘Kun’ Agüero.

Na een moeilijk eerste seizoen met veel aanpassingsproblemen aan het Europese voetbal, doet de negentienjarige aanvallende middenvelder nu de fans van Atlético Madrid met zijn technische hoogstandjes op de banken dansen. Het leidt herhaaldelijk tot aan- moedigingskreten. Telkens als Kun, Kun, Kun! op de tribunes weerklinkt, lijkt Agüero weer klaar voor een nieuwe stunt. Als geen ander is hij een voetballer die in de eerste plaats aan het spektakel denkt en dan pas aan de bal. Maar met die bal aan de voet blijkt de jonge Zuid-Amerikaan tot de meest wonderlijke dingen in staat.

“Ik merkte Sergio voor het eerst op toen ik in 2003 jeugdcoördinator was bij Independiente”, verklaart Francisco Ferraro. Hij was coach van de Argentijnse nationale ploeg onder twintig jaar die in Nederland wereldkampioen werd in 2005. Lucas Biglia, die ook met Agüero samenspeelde bij Independiente, was van dat team de aanvoerder. “Ondanks zijn kleine gestalte stond hij op zijn vijftiende al stevig op zijn benen. Hij kon op een kleine ruimte ook altijd voor een voetballende oplossing zorgen. Bovendien stelde hij zich nederig op. Sergio toonde zich altijd een voorbeeld voor de hele groep. Nu hij zich fysiek aan het ontwikkelen is, ben ik ervan overtuigd dat hij in Spanje al het goede zal tonen dat hij in zich heeft. Ook op het allerhoogste niveau loochent hij zijn intrinsieke kwaliteiten niet. Ik was bijzonder blij toen hij voor het eerst zijn opwachting maakte bij de Argentijnse nationale ploeg. Zo’n speler in de vuurlijn hebben samen met Lionel Messi is een luxe die heel wat andere landen ons benijden. Daar moet zelfs geen forse en krachtige spits meer bij want met hun snelheid en techniek kunnen Agüero en Messi tegen iedereen het verschil maken. Temeer omdat ze elkaar goed kennen en elkaar blindelings weten te vinden.”

José Manuel Pinto (32), doelman van tweedeklasser Celta Vigo, werd door Barcelona gekozen om tijdens de herstelperiode van de langdurig geblesseerde Albert Jorquera als doublure te fungeren voor Víctor Valdés. Na een afwezigheid van vijf weken maakte Lionel Messi (20) afgelopen weekend weer deel uit van de wedstrijdkern.

Real Madrid werd uit de Copa del Rey geknikkerd door Mallorca. De spelers mogen dus al een kruis maken over de premie van 900.000 euro die hen beloofd was als ze erin zouden slagen kampioen te worden, de Spaanse beker én de Champions League te winnen.

Mémé Tchité (23) maakte één van de goals in het door Racing Santander met 4-2 gewonnen bekerduel tegen Zaragoza.

Het duel tussen Getafe en FC Sevilla afgelopen zaterdag stond in het teken van Antonio Puerta. Het was immers in de heenwedstrijd dat hij ineenzakte en even later overleed.

Een gerechtsdeurwaarder meldde zich zaterdag op trainingscentrum Paterna van Valencia, om daar de situatie van de drie verwijderde spelers ( Santiago Cañizares, David Albelda en Miguel Angel Angulo) op te tekenen.

Chris Coleman is niet langer trainer van Real Sociedad. De Welshman nam ontslag, na de aanstelling van Iñaki Badiola als nieuwe voorzitter en het vertrek van technisch directeur Salva Iriarte.

Na het 2-2-gelijkspel tegen Mallorca besliste het bestuur van Zaragoza om coach Víctor Fernández te ontslaan. De club begon met steile ambities (een CL-ticket veroveren) aan het seizoen, maar die verwachtingen worden helemaal niet ingelost.

DANIEL DEVOS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier