Sorin heeft het naar zijn zin bij Villarreal.

Na de uitschakeling van FC Barcelona en Real Madrid in de Champions League hopen alle liefhebbers van het Spaanse voetbal nu op Europees succes in de Uefacup. Villarreal kan vanavond alvast een eerste stap zetten nadat de heenwedstrijd van zijn achtste finale tegen Steaua Boekarest vorige donderdag werd uitgesteld omwille van de hevige sneeuwval in de Roe- meense hoofdstad.

Villarreal heeft heel wat Argentijnen in zijn rangen, onder wie JuanPabloSorin (28) die voor de tweede keer in Spanje actief is. In het seizoen 2002-2003 speelde hij veertien wedstrijden voor FC Barcelona en scoorde hij één keer. Daarna zette hij zijn trektocht voort, eerst in Parijs bij PSG en vervolgens bij het Braziliaanse Cruzeiro Belo Horizonte. “Villarreal interesseerde me omdat de club zo sterk op mijn komst aandrong. Ik vond het een heel mooie uitdaging om eens bij een club te spelen die nog geen enkele trofee won, maar die zich de jongste jaren steeds sterker ontwikkelt. Ik heb het me nog geen seconde beklaagd, want het leven in de regio Castellón bevalt me enorm goed.”

Juan Pablo Sorin, die ondertussen aanvoerder is van de Argentijnse nationale ploeg, werd opgeleid bij Argentinos Juniors, waar hij aan de zijde speelde van JuanRomanRiquelme, vandaag ook een van de sterkhouders van Villarreal. “We speelden samen bij de jeugd. Ik debuteerde in 1994 in de eerste ploeg, maar bleef maar één seizoen in de Argentijnse eerste klasse. Nadat ik met Argentinië in Qatar wereldkampioen was geworden bij de -20-jarigen kreeg ik een contract aangeboden bij Juventus.” Juve verhuurde hem vervolgens aan River Plate. “De aanpassing aan Italië zelf was niet zo moeilijk, maar het calcio is zeer tactisch en vereist een enorme fysiek. Al bij al zie je er bitter weinig goede wedstrijden. Eigenlijk vind ik enkel AC Milan een ploeg met veel voetballend vermogen die de toeschouwers volop kan laten genieten.” (DDV)

Antonio Lopez, die Claudio Ranieri opvolgde als coach van Valencia, bereikte een akkoord met clubvoorzitter Juan Soler. Hij blijft hoofdcoach tot in juni, waarna hij de functie van technisch directeur zal waarnemen. Luis Aragonés, de Spaanse bondscoach die een boete kreeg van 3000 euro omwille van racistische uitlatingen aan het adres van Thierry Henry, is daarmee nog niet van deze zaak verlost. Een commissie tegen geweld in Spanje vindt de straf immers te licht en kondigde aan ertegen in beroep te zullen gaan. (DDV)

TOPSCHUTTERS : 1. Eto’o (Barcelona) 18 goals ; 2. Forlán (Villarreal) 17 goals ; 3. Oliveira (Betis), Torres (Atl. Madrid) 15 goals ; 5. Julio Baptista (Servilla), Román (Villarreal), Nihat (Sociedad) 13 goals.

DDV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier