Samen met Okapi Aalstar bracht Arne Steinbach de stand in de play-off-finale tegen Oostende in een kolkend Forum 2-2-gelijk. De guard kijkt terug op een geanimeerd dagje. Maandag volgde aan de kust de ontknoping van de titelstrijd.

Zaterdag 7 juni 09:30

Wakker, maar toch nog geen tijd om op te staan. Ik blijf even liggen, om het nieuws van de dag en Facebook te checken.

10:00

Ik geraak effectief ook uit bed. Na een verkwikkende douche ontbijt ik samen met mijn moeder een half uur later buiten. Het is goed weer, dus ideale omstandigheden. Meer dan een paar boterhammen en koude melk staan er niet op het menu.

11:15

Een dringende verplichting uitvoeren, namelijk het grondig opruimen van mijn kamer. De laatste keren was het iets te vlug moeten gaan, wegens de stage die ik liep met school, in combinatie met de trainingen en mijn bachelorproef die ik nog maak.

12:00

De beloning volgt, met wat aardbeien voorzien we toch een gezonde portie lekker fruit. Ik neem er ook nog een dosis cornflakes bij.

12:30

Komende vrijdag, zowaar op de dertiende, moet ik mijn bachelorproef verdedigen. Ik werk de laatste details af van mijn presentatie. Dit is het laatste, hopelijk krijg ik een positieve evaluatie en behaal ik mijn diploma informatica.

13:30

Gametijd, we spelen wat op de Playstation als ontspanning.

14:30

Siësta. Het hoofd even vrijmaken.

16:00

Ik ben alleen thuis en kok van dienst. Het wordt worst met noedels, salade en tomaten. Mijn eten voor de wedstrijd moet niet altijd hetzelfde zijn. Sober maar goed. Ondertussen kijk ik ook wat tv.

17:00

Douche nemen, daarna nog een beetje relaxen.

17:45

Sporttas klaarmaken en alles dubbel checken: kousen, handdoek, liesbroek, onderbroek én een banaan. De schoenen staan al klaar in de kleedkamer.

18:00

Met de wagen naar het Forum, onze arena waar bijna niemand ons kan kloppen.

18:40

Nadat ik me liet tapen door de kinesist, beginnen we een klein half uurtje later met het los sjotten.

19:30

Een halve banaan wordt naar binnen gewerkt, ondertussen praat ik wat bij met ploeggenoot Chris Young.

19:45

Samenkomst, coach Brad Dean geeft een korte briefing, daarna beginnen we aan de opwarming, 45 minuten later begint de match.

23:40

Joehoe, we deden onze thuisreputatie alle eer aan. We dwingen Oostende door onze 84-79-zege tot een beslissend vijfde onderlinge duel. Ik eet nog een broodje en drink een Aquarius. Op tv zap ik nog wat over en weer.

00:30

In bed. Hopelijk kan ik snel de slaap vatten, want er zat veel adrenaline in ons lichaam. De wekker zet ik bewust niet. We zien wel wanneer we wakker worden.

DOOR FRÉDÉRIC VANHEULE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier