Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Chelsea gaat niet zonder moeite door in de CL.

Chelsea speelt beter dit seizoen dan vorig jaar. Dat is de algemene vaststelling in alle media over de ploeg die dinsdag toch de nodige moeite kende om thuis het Roemeense Cluj van zich af te houden. Eerder dit seizoen verloor het team van Luiz Felipe Scolari thuis al van Liverpool én Arsenal en werd het onlangs nog op een 0-0 gehouden door Newcastle. Dat aureool van onoverwinnelijkheid op Stamford Bridge is Chelsea kwijt. Maar het voetbalt wel beter, kunstiger. Dankzij de toegevoegde waarde van Deco, de aanvallende middenvelder van Portugal. De Braziliaan is als schakel tussen aanval en verdediging van goudwaarde.

Het beslissende doelpunt tegen Cluj werd gemaakt door Didier Drogba. Het was voor de Ivoriaan slechts het tweede doelpunt dit seizoen. Eerder scoorde hij in de Ligabeker tegen Burnley, de ploeg die Chelsea op Stamford Bridge op 1-1 hield en wipte met de strafschoppen. Ondanks de bloedvorm van NicolasAnelka, aartsgevaarlijk op verplaatsing, miste Chelsea Drogba in die moeilijke thuiswedstrijden, vinden spelers én waarnemers. Meer dan de Fransman kan hij een bal bijhouden en op kracht wat forceren. Alleen kende hij een beroerd najaar vol blessures en op het laatst nog een schorsing voor drie wedstrijden voor het gooien van een munt in het publiek. Zijn goal werd door de fans begroet met een staande ovatie en door de speaker nog eens onderstreept met ‘we misten je.’

Fijn voor Anelka, die op de Israëlische televisie nog een extra veeg uit de pan kreeg van Avram Grant in een opgemerkt interview. Volgens Grant mist Anelka, die onder hem maar één keer scoorde, passie en dacht men voor de komst van Deco vooral aan Kaká en Franck Ribéry. Geen van beiden bleek haalbaar. Omdat zo’n type nodig was in een middenveld van lopers en werkers werd het uiteindelijk Deco. Grant vond ook dat de spelers zich soms nog als echte kinderen gedroegen.

Zondag tegen West Ham, met manager Gianfranco Zola, was Drogba weer beschikbaar. Hij startte op de bank en werd pas aan de rust bij een 0-1-achterstand ingebracht. Drogba was betrokken bij de gelijkmaker van Anelka, die zijn honderdste goal in de Premier League maakte.

Robbie Keane is op de sukkel bij Liverpool. De spits, voor ruim 23 miljoen euro van Tottenham overgenomen, scoorde nog maar 4 keer in 23 matchen en wordt gezien als miskoop. Het gerucht, door trainer Rafael Benítez ontkend, gaat dat hij aan de winterstop alweer moet vertrekken. Een van de ploegen die wordt genoemd is Tottenham, waar ze niet tevreden zijn over RomanPavlyuchenko.

Edwin Van der Sar (38) verlengde bij Manchester United tot 2011.

Paul Ince, die met Blackburn Rovers maar drie keer in de voorbije 16 matchen kon winnen, moest het op een vergadering van de raad van bestuur komen uitleggen. Zijn stoel wankelt.

Tomás Rosicky (Arsenal) zal niet vroeger dan maart weer fit zijn. De Tsjechische middenvelder heeft een bijkomend probleem aan de hamstrings. Hij staat al heel 2008 langs de kant. Eduardo, die op 23 februari tegen Birmingham zijn been brak, doet deze week in de invallerswedstrijd tegen Portsmouth zijn wederoptreden.

Ian Walker (37) ontbond zijn contract bij Bolton. De goalie, die vier keer onder de lat stond bij Engeland, kwam in 2005, maar speelde er amper. Hij wil nu zijn geluk in de States proberen.

Darius Vassell werd overvallen toen hij – bij het naar huis gaan – de taxi wilde betalen na een kerstfeestje met Man. City. De dieven stalen zijn handtas en juwelen.

West Brom heeft een spitsenprobleem. Ishmael Miller is met een knieletsel out voor de rest van het seizoen, alleen Roman Bednar en Luke Moore zijn fit. Daarom werd Craig Beattie (24), uitgeleend aan Crystal Palace en daar goed voor vijf goals in vijftien duels, teruggehaald.

pETER T’KINT

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier