AS Saint-Etienne

Claude Puel © AFP

Trainer – Claude Puel, 02/09/1961

? Maakte van zijn mandaat bij OGC Nice tussen 2012 en 2016 gebruik om er zijn twee zonen Grégoire en Paulain te laten tekenen.

? In het seizoen 2009/10 slaagde hij er met Ol. Lyonnais in om het Real Madrid van Cristiano Ronaldo en Kaká uit te schakelen.

? Vorig seizoen kwam hij de top vijf binnen van meest ervaren coaches, met al 635 wedstrijden aan de zijlijn in de Franse eerste klasse.

Transfers

In

Alexandros Katranis (Hatayspor, Tur), Assane Diousse (MKE Ankaragücü, Tur), Jean-Philippe Krasso (Le Mans FC).

OUT

Mathieu Debuchy, Kévin Monnet-Paquet, Jessy Moulin (Troyes).

Smaakmaker – Miguel Trauco

Miguel Trauco is de verpersoonlijking van de Peruviaanse opleiding. Hij is een kleine – 1,69 meter – maar zeer harde linksback, een echte waakhond op het veld. Als waardevolle pion heeft hij bijna tien jaar in Zuid-Amerika gespeeld, eerst bij de Peruviaanse ploegen Unión Comercio en Universitario, daarna bij het Braziliaanse Flamengo. In 2016 kroonde hij zich tot beste speler van de lokale competitie. Hij wordt dan ook regelmatig opgeroepen voor de nationale ploeg.

Het hoogtepunt van zijn carrière beleefde hij op de Copa América van 2019, waar Peru de finale speelde en verloor van Brazilië. Als troostprijs kreeg Trauco een plaats in het elftal van het toernooi en een transfer naar Europa. Bij Saint-Etienne brengt de 28-jarige linksachter al zijn grinta in een ploeg die daar een schrijnend gebrek aan heeft, maar of dat zal volstaan?

Miguel Trauco
Miguel Trauco© Icon Sport
AS Saint-Etienne
AS Saint-Etienne

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier