Morgen kan VC Euphony Asse-Lennik zich bij het Oostenrijkse Posojilnica Aich/Dob plaatsen voor de kwartfinales van de Challenge Cup, waarin allicht het Italiaanse Perugia de tegenstander zal worden. De Brabanders wonnen de heenwedstrijd van Aich/Dob met 3-1. Ze moeten in Oostenrijk dus toch nog twee sets pakken om zich te kwalificeren. “Ik verwacht een moeilijker wedstrijd dan thuis”, aldus coach Alain Dardenne. “Ze hebben twee heel sterke serveerders in hun ploeg. Dat kwam er in de heenwedstrijd niet uit. Wellicht zullen ze ons nu veel meer onder druk zetten.”

Hoe belangrijk is een eventuele kwalificatie voor jou?

Alain Dardenne: “Vooral voor de spelersgroep zou het een mooie ervaring zijn om de kwartfinale te mogen spelen van een Europese bekercompetitie. Zeker tegen een Italiaanse tegenstander als Perugia. Maar we hebben de resterende competitiewedstrijden en natuurlijk de Belgische bekerfinale. Dat zijn voor ons belangrijkere afspraken.”

In die bekerfinale is Maaseik op papier favoriet, maar de Limburgers draaien niet al te best.

“De finale halen was een van de hoofddoelstellingen van het seizoen toen we in de andere tabelhelft uitgeloot werden dan Roeselare en Maaseik. Maar een finale spelen, is alleen maar goed als je ze kunt winnen. Aan motivatie zal het uiteraard niet ontbreken bij onze spelers. Het zal er vooral op aankomen voor deze jonge groep om niet te nerveus aan de wedstrijd te beginnen. We gaan er alles aan doen om zo sereen mogelijk naar de finale toe te leven. Over het niveau van Maaseik ga ik me niet uitspreken: daarvoor zie ik ze te weinig aan het werk. Ik volg alleen de resultaten. Dan constateer ik dat ze de bekerfinale haalden, nog altijd meedoen voor de titel en ook Europees nog in de running zijn.”

In de Liga strijden jullie, met nog drie reguliere competitiewedstrijden te gaan, met Antwerpen voor de derde plaats. In hoeverre is dat een doel?

“Het is voor ons toch wel vrij belangrijk om als derde te eindigen. Zo kunnen we de play-off aanvangen met een zo klein mogelijk verschil met het nummer twee, om mee te dingen naar een finaleplaats. Dat is de wortel die voor ons hangt en die we moeten proberen te vangen. Als je het programma bekijkt, dan staan wij er op papier iets beter voor dan Antwerpen. Maar we gaan proberen zelf te winnen en niet naar de andere te kijken.”

DOOR ROEL VAN DEN BROECK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier