VfL Wolfsburg betaalde volgens Kicker 4,5 miljoen euro voor de 19-jarige middenvelder van YR KV Mechelen.

In de 2-1-thuiszege van afgelopen vrijdag tegen Eintracht Frankfurt koos VfL Wolfburgcoach Oliver Glasner voo reen 4-2-3-1-veldbezetting, met doelman Koen Casteels als aanvoerder in plaats van de geblesseerde Josuha Guilavogui. De twee controlerende posities op het middenveld werden ingenomen door Maximilian Arnold (26) en Xaver Schlager (23), de offensieve opties ingevuld door Ridle Baku (22), Maximilian Philip (26) en Josip Brekalo (22).

De Oostenrijkse trainer Glasner (46), in juli vorig jaar overgekomen van LASK Linz, is een coach die veel verlangt van zijn spelersgroep. Denksport voor gevorderden, zo wordt wel eens gezegd, over zijn strategie van hoog druk zetten op de helft van de tegenstander en het uitpakken met een offensief gericht spelsysteem. Sportief directeur Marcel Schäfer triomfeerde vorige week woensdag, toen hij bekendmaakte dat Vranckx – die tekende tot 2025 en bij de club uit Nedersaksen rugnummer 26 krijgt – werd weggeplukt voor de neus van heel wat Europese topclubs.

Een stevige concurrentiestrijd wacht de jonge Belg, op zijn best als box-to-boxspeler. Want zelfs als Glasner uitpakt met een 4-3-3-formatie heb je naast Guilavogui, Arnold en Schlager ook nog Yannick Gerhardt (26) als optie voor centrale middenvelder. De linksvoetige is wel einde contract, maar ondanks zijn beperkte speeltijd wordt hij hoog ingeschat. Ten slotte is er op het middenveld ook nog Elvis Rexhbeçaj (23, 2023), die momenteel wordt verhuurd aan 1. FC Köln. Dat kan hem overnemen voor 7 miljoen euro, maar dat lijkt uitgesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier