Aston Villa FC

Dean Smith © AFP

Trainer – Dean Smith, 19/03/1971

? Als speler heeft hij nooit de kans gekregen om in de Premier League aan te treden. Smith was vooral terug te vinden tussen het tweede en vierde niveau van het Engelse voetbal.

? Hij is een enorme fan van The Villans. Zijn vader was er steward waardoor hij al op zeer jonge leeftijd kennismaakte met het stadion.

? Vorig seizoen gaf hij landskampioen Liverpool een pandoering. Het werd 7-2.

Transfers

IN

Leon Bailey (Leverkusen, Ger), Danny Ings (Southampton), Emiliano Buendía (Norwich City), Ashley Young (Inter, Ita), Frédéric Guilbert (RC Strasbourg, Fra).

OUT

Mbwana Samatta (Fenerbahçe, Tur), Tom Heaton (Manchester United), Björn Engels (R Antwerp FC, Bel), Ahmed Elmohamady, Neil Taylor, Jack Grealish (Manchester City).

Ezri Konsa
Ezri Konsa© AFP

Smaakmaker – Ezri Konsa

Zijn transfer sprong minder in het oog dan alle andere uitgaande transfers van Brentford afgelopen seizoenen. Een ploeg die enkele miljoenen mocht bijschrijven op de rekening na het verkopen van topspelers Neal Maupay, Saïd Benrahma en Ollie Watkins. Na het vertrek van de grote namen was het de beurt aan Ezri Konsa, die in de zomer van 2019 voor 3,5 miljoen euro werd verkocht aan Aston Villa.

Aston Villa FC

In het begin van het seizoen zat hij nog vastgekluisterd aan de bank. Hij moest met lede ogen aanzien hoe het duo Tyrone MingsBjörn Engels sterk aan de competitie begon. Lang was het niet wachten om de plaats van onze landgenoot in te nemen. Engels raakte geblesseerd, belandde in de vergetelheid en Konsa zou zijn basisplaats niet meer afgeven.

Samen met zijn landgenoot vormde Konsa een solide duo centraal in de verdediging. Zo had hij een grote bijdrage aan het mooie seizoen in Villa Park. Met een elfde plaats eindigden The Villans ruim boven de degradatieplaatsen.

Aston Villa FC

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier