Adres: Rauwelkoven 43 B, 2440 Geel

Tel.: 014 58 33 91

Website: asvgeel.be

E-mail: info@verbroederinggeelmeerhout.be

Twitter: ASVGeel

Facebook: asverbroederinggeel

Voorzitter: Fons Backx

Algemeen manager: Jan Vleugels

Stadion: De Leunen

Capaciteit: 9225 plaatsen

Sponsor: Tormans, Wim Pan, Geelfm, Garage Verellen, Immo VL, Olympic, GAB architectenbureau, Deugniet, Krian, B&R

Budget: 900.000 euro

STERKTES EN ZWAKTES

Geel draaide een rustig seizoen en profiteerde daarvan om al meteen na de winterstop met de toekomst bezig te zijn. Het grote voordeel voor coach Eric Franken is dat hij nu een basis heeft om op verder te werken. Vooral achterin staat de organisatie op punt. Geel is een ploeg die het moet hebben van het collectief en werkkracht. Moeilijk te ontwrichten, maar het nadeel is dat er weinig spelers individueel iets kunnen forceren wanneer een match op slot zit. Vooral in de spits kampt het elftal met problemen en onervarenheid. Dat zou, ondanks het behoorlijke voetbal, weleens zuur kunnen opbreken. Geld voor bijkomende versterking is er niet meer.

VEDETTE

Zoals gezegd schuilt de kracht van ASV Geel in het collectieve blok. Bekende namen zitten er ook niet in de kern. De man met misschien wel het meeste potentieel is Geert Berben (22). Een jeugdproduct van KRC Genk, dat zich nadien bij derdeklasser Bocholt in de picture speelde. Waasland-Beveren toonde vorig jaar interesse, maar het werd uiteindelijk Geel. In zijn eerste seizoen tweede klasse speelde Berben Lens Annab (ex-Westerlo) uit de ploeg als nummer tien. Hij is een spelverdeler die het defensieve werk niet schuwt.

TRAINER

Eric Franken zag zijn contract in de loop van vorig seizoen al verlengd. Een motie van vertrouwen voor deze clubman bij uitstek. Dat ASV Geel in 2013 onverwacht vanuit derde klasse naar de Proximus League promoveerde, had het in grote mate te danken aan zijn ervaren coach. Ook vorig jaar toonde hij over voldoende tactische bagage te beschikken om het elke tegenstander lastig te maken. Is een trainer die alles in het teken zet van de groep en zelden uitzonderingen toelaat.

AMBITIE

Na een zwakke start sprokkelde Geel in de terugronde van vorig seizoen heel wat punten. Verwacht wordt dat de ploeg op dat elan verder kan gaan, want de kern van het team bleef behouden. Opnieuw een rustig seizoen, met wie weet een plaatsje in de top acht voor deze bescheiden club.

IN

Appels (FC Den Bosch, Ned), Jutten & Vromans (Lommel United), Oussiero & Van Den Ackerveken (Standard), Alegria (Patro Eisden Maasmechelen), Bracke (OHL), Vercammen (Lierse).

OUT

Blondeel (gestopt), De Jonge (Ol. Wijgmaal), Santermans (Beerschot-Wilrijk), Van Mierlo & Swolfs (Pelt), Bossekota (Cercle Brugge), Eyckmans (Thes Sport), Boiten (Bocholter VV).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier