Atalanta BC

Roeslan Malinovski © belgaimage

TACTIEK

De grootste verrassing is dat de Sloveense aanvaller Ilicic, wiens vertrek al langer aangekondigd werd, is gebleven. Dat geldt ook voor zijn medespitsen Muriel en Zapata. In de verdediging is de van Juventus gehuurde Demiral de voornaamste nieuwkomer. Hij vervangt Romero die naar Tottenham vertrok, de duurste verkoop ooit door Atalanta gedaan.

Atalanta BC

Het meeste geld gaf het zelf aan een nieuwe keeper, de Argentijn Musso die zijn goeie prestaties van bij Udinese moet bevestigen. De Nederlandse middenvelder Koopmeiners kostte 15 miljoen. Hij heeft Europese ervaring opgedaan met AZ en kon ook naar AS Roma. De meest verrassende namen op de lijst zijn die van de jonge Scalvini (geboortejaar 2003, maar wel een eigen product) en verdediger Hateboer (wordt na een blessure pas begin december weer verwacht). Zappacosta, die definitief werd gekocht van Chelsea (dat hem vorig jaar uitleende aan Genoa), vervangt voorlopig Hateboer op de rechterflank, al kan ook Maehle daar spelen in de 3-4-1-2 die trainer Gasperini nu al vijf jaar hanteert.

Atalanta BC

SMAAKMAKER Roeslan Malinovski

Het moet voor elke doelman een nachtmerrie zijn wanneer de Oekraïner een schot afvuurt; de ballen afkomstig van zijn linkervoet zijn ware raketten. Voor Racing Genk speelde hij in totaal 135 wedstrijden waarin hij goed was voor 30 doelpunten en 32 assists. Na een rode kaart kreeg hij een schorsingsvoorstel van 7 wedstrijden, waar de geschillencommissie niet op inging.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier