Atalanta Bergamo

JOSIP ILICIC © MAXPPP

TACTIEK

Atalanta deed wat het altijd doet: onbekende spelers halen en ze beter maken, om ze met winst te verkopen. Het verkocht voor 60 miljoen euro, maar investeerde ook 50 miljoen in nieuwe spelers. Geen enkele sterkhouder vertrok ( Castagne had geen basisplaats). De bedoeling van trainer Gasperini, die aan zijn vijfde seizoen in Bergamo begint, is opnieuw aanvallend voetbal brengen, met drie offensieve spelers, waar de twee sterke flankspelers bij moeten komen. Voorin zijn Zapata en Muriel, aangestuurd door Gómez, eerste keus, en is het wachten of Ilicic zijn vorm van afgelopen winter terugvindt.

Gasperini beloofde wel om meer te roteren. Dat moet Malinovski, vorig jaar vaak sterk invallend, helpen om een basisplaats af te dwingen. Benieuwd of de nieuwkomers, flankspelers Depaoli (Sampdoria) rechts en Mojica (Girona) links, de nieuwe Nederlandse spits Lammers (PSV) en de Russische middenvelder Mirantsjoek (Lokomotiv Moskou) beter zijn dan de huidige titularissen.

Atalanta Bergamo

SMAAKMAKER: JOSIP ILICIC

De Sloveense aanvallende middenvelder was dé man in vorm toen de vorige competitie stilgelegd werd door corona, met 21 goals in 28 wedstrijden. Maar na de hervatting trapte hij geen deuk meer in een pakje boter. Na enkele mindere matchen stuurde de club hem na de wedstrijd tegen Juventus op 11 juli naar Slovenië om te bekomen en zijn mentale en privéproblemen op te lossen. Het zette geen deadline op zijn terugkeer, maar een goeie Ilicic heeft zeker een meerwaarde voor het team waarvoor hij sinds 2017 voetbalt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier