Atlético Madrid

Yannick Carrasco © belgaimage

TACTIEK

Nadat ze Spanje wisten te veroveren, dankzij de crisis die de grote twee doormaakten, mogen de Colchoneros van Simeone opnieuw dromen van Europa. Alleen de beker met de grote oren ontbreekt nog op het palmares van El Cholo, die een ambitieuze transferperiode achter de rug heeft om zijn 3-5-2-systeem nog te pimpen. Griezmann keert terug naar de club die van hem een potentiële Ballon d’Or-winnaar maakte. De Paul komt wat creativiteit op het middenveld brengen.

Atlético Madrid

Oblak wordt bijgestaan door een stevige driemansverdediging, waarin de kloeke Giménez wordt geflankeerd door de solide Hermoso en Savic. Op de flanken dribbelt Carrasco op links en Trippier zoekt diepte op rechts. Centraal lijken de mogelijkheden ondanks het vertrek van Saúl schier eindeloos: Koke is een zekerheid, hij kan bijgestaan worden door Llorente, Kondogbia, De Paul of Lemar. In de spits zou Griezmann de voorrang moeten krijgen op Correa en Félix om Suárez te steunen. Die is nog altijd trefzeker in La Liga, maar minder dominant op het Europese toneel.

Atlético Madrid

SMAAKMAKER Yannick Carrasco

De Belg met Spaans bloed is helemaal terug van weggeweest. Na een avontuur van twee jaar in de Chinese Super League is de flankaanvaller terug te bewonderen op de Europese velden. Vooral tijdens de laatste wedstrijden van vorig seizoen was Carrasco cruciaal.

In volle titelstrijd scoorde de Rode Duivel vier doelpunten en gaf hij zes assists: goed voor een elfde landstitel voor Los Colchoneros.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier