Krijgt Umberto Badioli BC Oostende weer op de rails?

BC Oostende beleeft momenteel een van zijn moeilijkste seizoenen van de voorbije tien jaar. Eerst werd de Servische coach Vlada Vucoicic voortijdig aan de kant geschoven, assistent-trainer Um-berto Badioli nam even over in afwachting van de blijde terugkeer van Sharon Drucker. Maar Drucker kreeg de ploeg ook niet meteen op de rails en ging vorige week in op een bod van de Europese topclub Maccabi Tel Aviv. Badioli nam het roer weer over, ditmaal tot het einde van het seizoen.

Ook met het spelersmateriaal werd stevig geknoeid, drie van de zomertransfers zijn alweer weg ( Jimmy Baxter, Slobodan Ljubotina en Rashid Atkins).

Europees presteerde Oostende nochtans behoorlijk, maar in de competitie liep het van geen kanten. Te wijten aan het feit dat nogal wat spelers zich Europees in de etalage wilden plaatsen?

Kris Sergeant: “Die kans zit er dik in. We speelden totaal niet als ploeg. Ik basket nu al veertien jaar in de eerste klasse en het is een evolutie die ik zag: steeds meer buitenlanders die in de eerste plaats voor hun statistieken spelen. Daarom moeten we hopen dat de nieuwe transfers die er nu zullen komen vooral goede karakters zijn en voor de ploeg willen werken.”

Een van de probleemgevallen was Ra-shid Atkins, de Amerikaanse spelverdeler die vorige week ontslagen werd. Hij presteerde zeer wisselvallig.

“Het is niet aan mij om een ploegmaat af te breken, maar je zag wel aan Atkins dat er iets gebroken was sinds het eerdere ontslag van Jimmy Baxter, met wie hij goed overeen kwam.”

Drucker werd als de redder des vaderlands ingehaald, maar was na een maand alweer weg. Hoe reageerde de groep op die chaos?

“Voor ons was het vertrek van Drucker toch niet echt een verrassing, we gingen er al snel van uit dat hij voor Maccabi zou kiezen. Een Europese topclub en dicht bij zijn familie.”

En dus neemt Badioli het over tot eind dit seizoen. Jullie wonnen meteen tweemaal op rij. Wat veranderde hij?

“Niets speciaals. Hij hanteert min of meer dezelfde stijl als Drucker, en net als hij hamert hij op meer ploegspel. Wat hij wel goed doet: hij praat veel met verschillende spelers. Badioli weet wat er leeft in de groep. Sowieso is het seizoen nog lang. Plaats één en twee zullen we niet meer halen, maar de play-off is zeker haalbaar. En van daaruit is alles mogelijk. Dat is het gevoel dat nu in de groep overheerst.”

Jij beleefde ook nog niet veel plezier aan je transfer naar Oostende. Je was eerst geblesseerd tot eind oktober en sindsdien kwam je nog maar zelden aan de bak.

“Ik ben inderdaad absoluut niet tevreden met mijn seizoen tot dusver. Het is me nog nooit in mijn leven overkomen dat ik zo weinig speelde, zelfs niet bij Charleroi destijds. Terwijl ik op training toch toon dat ik zeker nog vijftien minuten per wedstrijd mee kan aan de Belgische top. Mijn ploegmaats begrijpen het ook niet. Daardoor loop ik wel wat gefrustreerd rond.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier