Bamba Dieng – Club: Ol. Marseille

Bamba Dieng © BELGAIMAGE

De amper twintigjarige Senegalese aanvaller scoorde acrobatisch op Strasbourg en is als linkerwinger de man van de gevaarlijke flitsen.

In september kreeg Bamba Dieng van coach Jorge Sampaoli een kans uit op AS Monaco door de schorsing van Dimitri Payet en een blessure van Arkadiusz Milik. Dieng, een jeugdproduct van Diambars FC – een voetbalacademie die 21 jaar geleden werd opgericht met behulp van Patrick Vieira en Bernard Lama – stelde niet teleur. Als linkerflankaanvaller opende hij toen niet enkel de score, maar hij schoot ook nog twee keer tegen de paal. Uiteindelijk zorgde hij voor de 0-2-eindstand.

Hij moet nog beter worden.’ Jorge Sampaoli

Sindsdien kent iedereen in de Ligue1 zijn naam. Ook afgelopen weekend toverde de 1,78 meter grote winger een paar keer in de 62 minuten dat hij op het veld stond. Vooral de manier waarop hij een voorzet van Luis Henrique spectaculair en acrobatisch in doel deponeerde, zorgde er voor dat de hele bank zijn richting uit spurtte om aan de cornervlag samen de treffer te vieren. ‘Bamba is iemand die we vertrouwen, door zijn explosiviteit en heel goed schot’, verklaarde Sampaoli achteraf. ‘Maar hij moet nog beter worden. Hij was moe en vroeg zelf om zijn vervanging.’

Samen met Cengiz Ünder is de speler met rugnummer 12 met 4 goals na Dimitri Payet (6 goals) de meest efficiënte van zijn ploeg. De Senegalese dribbelaar kwam in oktober 2020 naar Zuid-Frankrijk, waar na een paar testduels werd beslist hem aanvankelijk te huren. Vooral door de onduidelijkheid of hij wel voldoende was hersteld van een knieletsel. In juli betaalde Ol. Marseille dan 400.000 euro voor zijn definitieve aanwerving. Ondertussen steeg zijn marktwaarde naar 5 miljoen euro.

Vorige week kwam er nog meer heuglijk nieuws. Zijn minimumloon (4000 euro) werd omgezet in een nieuw en sterk opgewaardeerd contract tot 2024. Eentje voortaan met vijf cijfers, dat beter aansluit bij zijn nieuwe status.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier