‘Mijn hoofd is honderd procent bij deze club’

Het gaat niet goed met Zulte Waregem: het verloor tegen Kortrijk al voor de vijfde keer op rij en pakte zo na vier matchen in play-off 1 nog geen enkel punt. De club blijft zesde, een Europees avontuur lijkt ver weg. Linksachter Bart Buysse, de veldspeler met de meeste speelminuten van Zulte Waregem dit seizoen, relativeert: “We hebben het elfde budget in eerste klasse, en we staan toch maar mooi in de top zes. Alles wat er nog bij komt, is dan bonus.”

Hoe komt het dat jullie niet meer lijken te kunnen winnen?

Bart Buysse: “We hebben heel lang moeten wachten om zeker te zijn van play-off 1. Op Germinal Beerschot waren we er al heel dicht bij, maar uiteindelijk hebben we tot de laatste speeldag moeten wachten om zeker te zijn. We stonden onder grote druk en toen we ons plaatsten, is er een grote last van onze schouders gevallen. Vijf dagen later begon de play-off 1 al, en kregen we meteen een pandoering op Anderlecht. Daar hebben we een mentale klap gehad, en het was moeilijk om ons weer op te laden. In de volgende wedstrijden kregen we ook met wat pech te maken.”

Vandaag/woensdag staat de confrontatie met Club Brugge op het menu. Je hebt je jeugdopleiding bij Brugge genoten, kijk je uit naar de match tegen je ex-club?

“De wedstrijd tegen Club is niet meer speciaal voor mij. Ik heb er wel mijn jeugdopleiding gehad, maar ik ben als prof gegroeid bij Zulte Waregem. Ik ben hier al enkele jaren en ik voel mij hier goed. Mijn hoofd is honderd procent bij deze club.”

Toch kan je je misschien extra opladen voor die wedstrijd?

“Of we nu punten pakken tegen Brugge of tegen andere ploegen doet er voor mij niet toe. We moeten dringend beginnen matchen te winnen. We zijn niet van plan alles te verliezen.”

Als je een aanbod zou krijgen om terug te keren naar Club Brugge …

“Als je een aanbieding krijgt van zo’n ploeg, moet je in principe niet twijfelen, maar ik zit er alvast niet mee in mijn hoofd. In voetbal kan het altijd snel gaan, toch heb ik nog een contract van een jaar bij Zulte Waregem. En er wordt bekeken om eventueel bij te tekenen.”

Het is ondertussen je vierde seizoen bij Zulte Waregem. Hoe ben je in die jaren geëvolueerd als voetballer?

“Ik heb geleidelijk aan veel vooruitgang geboekt. Toen ik hier toekwam als achttienjarige, was ik eigenlijk nog niet klaar voor eerste klasse. Ik heb acht maanden last gehad van een blessure, maar daarna ben ik echt sterker geworden. Ik ben nu basisspeler, maar dat is geen geruststelling: als je zeker wil zijn van je plaats, moet je er altijd voor blijven werken.” S

AERNOUT VAN LINDT

‘De match tegen Brugge is niet meer speciaal voor mij.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier