Schaak je soms tegen jezelf?

“Nee, ik ben geen fervente schaker, ik ga dus zeker niet tegen mezelf spelen. Een gezelschapsspelletje zoals Scrabble vind ik wel leuk. En vroeger speelde ik af en toe Monopoly met mijn jongste zusjes. Janne en Lara zijn intussen dertien, het is een tweeling.

“Toen ik zo oud was als zij, amuseerde ik me vooral met Playmobil. En ik had ook van die kleine coureurtjes. Die stalde ik soms uit over heel het huis, als ik de Tour de France naspeelde bijvoorbeeld. Mijn parcours liep dan meestal ook langs de trap, want er moest een berg in zitten. Lance Armstrong was mijn held.”

Leg je in de supermarkt weleens per ongeluk iets in het karretje van iemand anders?

“Ik kom niet vaak in een supermarkt, want ik woon nog thuis. Af en toe moet ik eens de vaatwasmachine leegmaken, voor de rest word ik op mijn wenken bediend.”

Welke knappe vrouw mag jou eens ontbijt op bed komen brengen?

Jessica Alba is mijn topper. Ik heb graag dat een vrouw een schattig gezichtje heeft en zij voldoet aan die voorwaarde.”

Als er een knappe vrouw voor jou loopt en er hangt een pluisje op haar jas, ga je dat er dan ongevraagd afplukken?

“Dat denk ik niet, ik ben vrij verlegen. Maar voor een klas staan, daar heb ik dan weer geen problemen mee. Ik zit nu in het laatste jaar van een lerarenopleiding. Mijn keuzevakken zijn lichamelijke opvoeding en economie. Dat ik LO zou nemen, was vrij snel beslist. Over dat andere vak moest ik wat langer nadenken. Talen wilde ik niet doen, want Frans was in het middelbaar het vak waar ik de meeste moeilijkheden mee had. Aardrijkskunde of geschiedenis zag ik ook niet zitten. Dus was economie een van de weinige opties die overbleven. En dat vak lukt nu wel, al moet ik er serieus voor blokken en zijn bepaalde stukken interessanter dan andere. Het luik van de personenbelasting vond ik bijvoorbeeld nogal lastig.

“Mijn pa is ook leerkracht. Janne, Lara en ik kregen allemaal les van hem, in het vierde leerjaar. En Marieke ook. Dat is mijn oudere zus, die is al 23.

“Het viel mee om les te krijgen van mijn pa. Het was eigenlijk vooral handig. Als we op woensdagvoormiddag in de klas aan het knutselen waren, vroeg hij soms of ik wilde dat er in de namiddag een klasgenootje thuis kwam spelen. En dan mocht ik die jongen nog tijdens de les uitnodigen.”

Gebeurde het dat je pa in je agenda noteerde: ‘Karel let niet goed op in de klas’ om vervolgens ’s avonds zelf een handtekening onder die opmerking te zetten?

( lacht) “Nee, ik was een brave jongen.”

Plaste je als kind weleens vanaf een brug in een rivier?

“Vanaf een brug was me wat te hoog. Ik plaste weleens in de vaart, in Ingelmunster, maar vanaf de kant. Dat gebeurde toen ik nog bij SV Ingelmunster speelde, tijdens een wandeltocht met de ploeg. Maar ik was nooit diegene die het voortouw nam om zoiets te doen, of om kattenkwaad uit te halen. Ik was een volger.”

Leerde jij ooit al eens een parkiet praten?

“Nee, we hebben thuis maar één huisdier en dat is een kat, Minoe. Janne en Lara zorgen daarvoor. Ik ben ook wel een dierenvriend, maar zelf zal ik later geen dieren in huis nemen. Ik bewaar liever een afstand. Zo’n beestje vraagt veel aandacht, vind ik.”

In het najaar zijn er weer verkiezingen. Op wiens affiche zou je graag eens een snor tekenen?

“Op een van Bart De Wever. Die zou wel staan met een snor, denk ik. Ik volg de politiek en het nieuws niet echt, maar De Wever vind ik een grappige figuur. Zeker toen hij meedeed aan De Slimste Mens ter Wereld kon ik hem wel appreciëren.”

Wat is het duurste wat je in huis ooit kapottrapte?

“In huis viel dat nog mee, er sneuvelden enkel bloempotten. Maar af en toe ging ik hier in Zwevezele voetballen bij een vriendje. Daar stond een stenen schaap in de tuin en dat beeld lag regelmatig serieus onder vuur, zo erg dat dat schaap op den duur zijn oren kwijt was.”

door kristof de ryck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier