Bayern München

Joshua Kimmich © belgaimage

TACTIEK

Julian Nagelsmann, voor 15 miljoen euro (dat mits bonussen kan oplopen tot 25 miljoen euro) weggehaald bij RB Leipzig, speelde dit seizoen enkel bij de 3-2-zege tegen 1. FC Köln in een 3-4-2-1-veldbezetting. In alle partijen daarvoor opteerde de amper 34-jarige laptoptrainer telkens voor een 4-2-3-1-systeem.

Veel zal afhangen van hoe en waar de succescoach zijn laatste nieuwkomer Marcel Sabitzer (27) wil inpassen. Groot voordeel is dat Nagelsmann de Oostenrijkse rechtsvoetige offensieve middenvelder goed kent door hun gezamenlijke verblijf bij Leipzig sinds de zomer van 2019. Sabitzer kwam over voor 15 miljoen euro en tekende tot 2025. Het duo Goretzka-Kimmich toonde centraal al zijn meerwaarde, maar de goed infiltrerende Sabitzer kan ook een rijtje hoger worden ingezet als meest offensieve pion in plaats van assistkoning Magic Müller.

Om het euvel van vorig seizoen te verhelpen (44 tegengoals in de Bundesliga) wordt veel aandacht besteed aan hoog druk zetten en een heel actieve tegenpressing. Zoiets vergt veel trainings- en videoanalysemomenten.

SMAAKMAKER Joshua Kimmich

Een type speler waarvan elke coach er graag een in zijn team heeft. Kimmich kan zowel op het middenveld als in de verdediging uit de voeten. Waar hij ook geposteerd wordt, de Duitser trekt zijn streng. Kimmich is een speler die je liever niet als rechtstreekse tegenstander hebt. Maar naast hard labeur, heeft hij ook een heerlijke trap in de voeten.

Bayern München
Bayern München

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier