Engeland klopte Wales, dankzij onder meer een mooi doelpunt van David Beckham.

David Beckham was zaterdag voor de interland tegen Wales nog eens te gast op Old Trafford en deed van zich spreken. Eerst als voorloper in de strijd met een prachtig afstandschot dat de ploeg in staat stelde om na de snelle voorsprong via Frank Lampard de wedstrijd rustig uit te voetballen, vervolgens met een vliegende tackle op linksachter Ben Thatcher, wat hem een tweede gele kaart opleverde. Het bespaarde de captain een vlucht naar Azerbeidzjan, waar Engeland vandaag/woensdag alweer aan de bak moet, maar het had nog meer nare gevolgen. Becks is met een ribletsel misschien zes weken out en kan straks worden vervangen door Owen Hargreaves, die zaterdag inviel, of door Shaun Wright-Phillips, de snelle flankspeler van Manchester City.

Weer een nieuwe ploeg dus en Engeland, met opnieuw Paul Robinson tussen de doelpalen en Rio Ferdinand na acht maanden schorsing centraal achterin, experimenteerde al in de partij van zaterdag. Niet met een nieuw systeem, wel met andere spelers binnen die vaste spelwijze. Michael Owen, die amper speelt bij Real, werd toch voldoende wedstrijdfit bevonden, maar kreeg de pas herstelde Wayne Rooney niet naast maar achter zich. Naast Owen stond Jermaine Defoe. Rooney was de voorste punt op een ruit in het middenveld waar de geblesseerde StevenGerrard werd vervangen door Nicky Butt. Frank Lampard mocht opdraven vanuit links, maar kwam vaak naar binnen en zijn schot, dat afweek op Owen, zette de thuisploeg al na vier minuten op voorsprong.

Wales kon amper wat terugdoen. Het was voor coach Mark Hughes de voorlaatste wedstrijd in de dug out van het team. Woensdag neemt Hughes afscheid van het internationale voetbal, met een thuiswedstrijd in Cardiff tegen Polen. Daarna kan hij zich volledig toeleggen op zijn job bij de Blackburn Rovers.

ENGELAND

Arsenal tekende een immens contract met de Emirates Airlines. Voor 100 miljoen pond wordt de luchtvaartmaatschappij vanaf 2006 voor 8 jaar shirtsponsor van de Gunners. Ook het nieuwe stadion, dat in 2006 in gebruik wordt genomen, gaat voor vijftien jaar alvast het Emirates Stadium heten. Arsène Wenger liet in Brussel noteren dat sommige van zijn nieuwe spelers bij testen een abnormaal hoog gehalte aan rode bloedcellen hadden en suggereerde epo-gebruik. Fifa gaat nu testen. Steven Gerrard onderging woensdag een operatie aan de voet en is een week of zes out. Chelsea moet ongeveer even lang Didier Drogba missen, hij werd geopereerd aan de lies. Fabrice Fernandes, ploegmaat van Jelle Van Damme, is voor twee jaar zijn rijbewijs kwijt, nadat hij betrapt werd op rijden onder invloed. (PTK)

(PTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier