Benito Raman

© GETTY

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit. Aanvaller, RSC Anderlecht

Kane Tanaka vierde begin dit jaar haar 119e verjaardag. Sinds 2019 wordt deze Japanse vrouw aanzien als de oudste mens ter wereld. Wat vind jij de ideale leeftijd om te sterven?

‘Ik zou zeggen: dat hangt ervan af. Zeker niet op zo’n hoog mogelijke leeftijd. Zoals ik het zie, is dat op het moment dat ik niet meer normaal kan lopen. Ik zou het echt niet zien zitten dat ze mij moeten helpen met de simpelste dingen. Ik denk dat ik daar de grens trek.’

In Copiapó, een stad in de Atacamawoestijn in het noorden van Chili, werd op 1 januari 2022 een baby geboren die de naam Griezmann Mbappé kreeg. Overkomt het jou ook wel eens dat je niet kunt kiezen?

‘Ja, dat gebeurt, maar ik heb het geluk dat in zo’n geval mijn vrouw voor mij beslist. Toen we ons huis gekocht hebben, bijvoorbeeld, heb ik lang getwijfeld. Over het type huis, over de ligging… Maar zij wist perfect wat ze wilde, en dat hielp. Over het algemeen is het zo dat mijn vrouw kiest en ik betaal.’ ( lacht)

Toen de Amerikaanse president Joe Biden van een journalist van Fox News vragen kreeg over de inflatie, beledigde hij die met de woorden ‘stupid son of a bitch’, vrij vertaald als ‘domme kloot’. Wanneer was de laatste keer dat jij je kalmte verloor?

‘Dat gebeurt elke dag, denk ik… ( lacht) Gelukkig niet altijd voor de camera’s. Een vroegtijdige vervanging bijvoorbeeld, zoals die na 25 minuten tegen Cercle Brugge ( op 26 januari, wegens de rode kaart van Wesley Hoedt, nvdr), is typisch iets dat mij gek kan maken, en dan volgen er altijd wel enkele stevige vloeken. Maar dat is niet tegen iemand persoonlijk gericht, dat is gewoon een manier voor mij om stoom af te laten. Dat gebeurt ook wanneer ik een spelletje speel met vrienden… Terwijl ik al 27 jaar ben, ik weet het, ja…’ ( glimlacht)

Benito Raman
© GETTY

Kim Keon-hee, de vrouw van een Zuid-Koreaanse presidentskandidaat, dreigde ermee alle journalisten die haar man bekritiseren in de gevangenis te gooien als ze aan de macht komt. Heb jij het ook moeilijk met kritiek?

‘Neen, toch niet in die mate. Ik vind het normaal dat ze zeggen dat ik slecht was, als dat het geval was. Het is de job van de journalisten om ons te beoordelen. Dat hoort er nu eenmaal bij als je bekend bent. Daar heb ik wel begrip voor.’

In Frankrijk heeft Kylian Mbappé – hij weer – zich aangesloten bij de Enfoirés, een groep van artiesten en beroemdheden die elk jaar verschillende concerten geven ten voordele van armoedebestrijding. De Franse wereldkampioen zal zelfs de eerste celebrity zijn die zingt op het eerstkomende concert van de Enfoirés dat uitgezonden wordt op TF1. Welke verborgen talenten heb jij?

‘Ik denk dat ik – zoals iedereen wel zal weten – goed uit de voeten kan met een microfoon… Maar mocht ik vandaag een liedje zingen, dan zou het wel iets deftigers zijn.’

In de Canadese stad Manotick wisten voorbijgangers niet wat ze zagen toen een vrouw op het punt stond om te verdrinken bij het nemen van een selfie. Wat is het laatste wat jij gedaan hebt dat goed zou scoren op Instagram?

‘Ik neem eigenlijk weinig foto’s en ik post alleen dingen die te maken hebben met voetbal. Maar het beheer van mijn sociale media is iets wat ik wel helemaal zelf doe. Ik ben er niet zo voor te vinden om dat aan professionele communicatiespecialisten over te laten. Ik heb al vaak voorstellen in die richting gekregen, maar ik houd er liever zelf de controle over.’

Een Chinees koppel moest net na hun eerste afspraakje gedwongen enkele dagen samen in quarantaine. Ze besloten daarna dan maar te trouwen ‘omdat ze goed overeenkwamen’. Wat is liefde voor jou?

‘Mijn huwelijk. Nog voordat ik mijn vrouw ontmoet had, wist ik al dat zij de ware was. Drie maanden later vroeg ik haar ten huwelijk en daar heb ik nooit spijt van gehad.’

Benito Raman
© BELGAIMAGE
Benito Raman
© GETTY

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier