Na een reeks van zes overwinningen, de bekermatch tegen Wetteren meegerekend, speelde Lokeren de voorbije twee weken telkens gelijk. In Lierse zette de ploeg een 2-0-achterstand nog recht. Uitblinker Benji De Ceulaer scoorde de gelijkmaker en zit in een positieve flow.

Benji De Ceulaer: “Zo kun je het zeker omschrijven. Op dit moment loopt alles vlot voor mij. De trainer gebruikt me de laatste weken als centrumspits en dat is op dit moment de positie waar ik het best uit de verf kom. Ook als diepste man kan ik mijn kwaliteiten gebruiken: ik duik lekker veel in de ruimte en probeer de bal bij te houden of een actie te maken. Normaal ben ik meer een aangever, maar de laatste weken lukt het me ook om zelf te scoren.”

Voorlopig lijkt het dus de goede keuze om terug te keren naar België?

“Absoluut. Het was de juiste beslissing, maar ik ben vooral tevreden omdat ik voor Lokeren heb gekozen. De gesprekken met de mensen hier – de trainer, de sportief directeur en de voorzitter – gaven me meteen een goed gevoel. Terecht, zo blijkt nu. De spelersgroep in Lokeren gaat dit jaar voor elkaar door het vuur. Jongens die hier al langer zitten, zeggen me dat dat vorig jaar niet het geval was. Peter Maes is heel kordaat en houdt iedereen scherp.”

Na jullie zegereeks speelde Lokeren nu twee keer gelijk. Is er sprake van een dipje?

“Neen, integendeel. Uiteindelijk blijven we nog steeds ongeslagen. In Waregem lopen we op een lullige tegengoal en op Lierse spelen we goed maar komen we door concentratieverlies 2-0 achter. Dat we nog terugkeren en zelfs hadden kunnen winnen, bewijst onze mentale weerbaarheid.”

Wat verwacht je van de bekermatch op Woluwe vanavond?

“In principe is dat een hindernis die je vlot moet kunnen nemen. Lokeren maakt een absolute prioriteit van de beker. De tegenstander zal zich vermoedelijk op ons instellen, maar dat deert me niet. Als ik zelf weinig ruimte krijg, dan probeer ik wel ruimte voor de anderen te creëren”

Volgend weekend ontvangt Lokeren dan STVV, de club waar het voor jou allemaal begon.

“Dat zal een heel leuke wedstrijd worden voor mij, ook al draag ik Sint-Truiden nog steeds een heel warm hart toe. Op Peter Delorge na is er niemand meer overgebleven uit mijn STVV-periode. Toen ik op Stayen speelde, liepen daar nog jongens als Peter Voets en Danny Boffin rond. Na STVV volgen dan wedstrijden tegen rechtstreekse concurrenten voor de top zes, KV Mechelen en KV Kortrijk. Maar daar mogen we nog niet te veel mee bezig zijn, we moeten match per match bekijken.”

Jullie staan op dit moment zevende, met evenveel punten als de zesde in de stand, KV Kortrijk. Wordt er al over play-off 1 gesproken?

“We zitten in een opwaartse spiraal en dat moeten we trachten te behouden. Lokeren wil attractief en leuk voetbal brengen, gekoppeld aan resultaten. Eigenlijk spelen we al heel het seizoen goed voetbal, maar in het begin hadden we af te rekenen met veel pech. We zullen wel zien waar we eindigen, maar als we kunnen bevestigen moet een plaats in de top zes tot de mogelijkheden behoren.”

door bregt vermeulen

“De beker is een absolute topprioriteit voor Lokeren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier