Benson Manuel zoekt tweede adem

Benson Manuel © BELGAIMAGE

Na een sterke uitleenbeurt bij RE Mouscron had KRC Genk grote plannen met Benson Manuel. Toen bedacht het zich en momenteel speelt de rechtsbuiten bij Antwerp.

Aarzelend, zo begon Benson Manuel vorige donderdag tegen Lokeren aan zijn eerste speelminuten bij Antwerp. Wat onwennig ook, en hard aangepakt door de tegenstand die er een felle bekerwedstrijd van wilde maken. Maar gaandeweg groeide Benson in de wedstrijd en uiteindelijk kon hij zich een paar keer tonen. Hoopgevend, maar voorlopig in de ogen van zijn nieuwe trainer onvoldoende: zondag in Oostende zat hij op de bank. De concurrentie is groot bij Antwerp.

Benson werd vorig seizoen door Genk uitgeleend aan RE Mouscron. Daar presteerde hij goed, vooral na Nieuwjaar. In de 23 op 27 had hij een zeer groot aandeel, met vijf assists en één doelpunt. Genk volgde het op de voet en haalde de buitenspeler terug. Het had grote verwachtingen en beloofde Benson zelfs een mooi verbeterd contract voor lange duur.

Helaas kwam dat er nooit van. De besprekingen sleepten aan en de concurrentie vergrootte nog. Met Théo Bongonda kwam de duurste binnenlandse transfer (lees: die zal altijd de voorkeur krijgen) en met Junya Ito was er al iemand die zijn visitekaartje had afgegeven tijdens de play-offs. Benson startte nog het seizoen bij Genk, maar de invalbeurten waren onvoldoende om de coach te overtuigen. Het begon Benson te dagen dat hij beter uitkeek naar wat anders. Opnieuw uitgeleend worden was een optie, tot Antwerp zich meldde. Dat deed op het einde van de transferperiode een aanbod dat Genk én speler niet wilden laten liggen.

Donderdag waren er zijn eerste speelminuten. Voorlopig is het wachten op meer. Met Geoffry Hairemans is een concurrent weg, maar er vallen nog stappen te zetten. Moeskroen speelde hem uit als linksbuiten, en daar staat ene Kevin Mirallas. Op rechts staat Didier Lamkel Zé, sterk bezig maar onvoorspelbaar, ook daar ziet men een kans voor Benson. Die moet op zijn 22e nu eerst proberen in de kern te komen. Daar is het duel er eentje met IvoRodrigues (24), die zondag op Oostende nog eens mocht invallen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier