Geboorteplaats en -datum?

Reet, 11 december 1973

Welke sporten beoefen je zelf?

Op dit moment heb ik te weinig tijd om te sporten, maar zodra de drukte rond Zonde van de Zendtijd voorbij is, heb ik mij voorgenomen om weer wat meer te bewegen. Waarschijnlijk zal het erop neerkomen dat ik binnenkort nog eens de fitness binnenstap. Als kind heb ik nooit in een sportclub gezeten, maar ik ben wel opgegroeid op een boerderij. Soms organiseerden we een eigen hoog- of verspringcompetitie. Met een pannenlat als dwarsligger en twee oude matrassen om op te landen, hadden we een zelfgemaakte hoogspringconstructie. Het kwam eropaan om toch wel over die houten lat te springen, want erop landen deed geweldig veel pijn.

Welke sporten volg je passief?

Bitter weinig eigenlijk. Ik ben niet iemand die uren voor de buis kan zitten genieten van een wielerwedstrijd. Voor Zonde van de Zendtijd hebben we wel bewust een aantal sportprogramma’s en live-uitzendingen bekeken en toen merkte ik dat ik maar heel weinig van sport af wist. Het blijft wel straf hoe commentatoren soms uren vol kunnen lullen. Ergens bewonder ik dat, maar sportcommentaar kun je op sommige momenten terecht als ‘gelul’ omschrijven.

Voor jullie programma kwamen jullie een paar keer in de sportwereld terecht. Viel dat mee?

“Absoluut. Zo kom je bijvoorbeeld eens op het Gala van de Gouden Schoen. Ik heb daar even staan praten met Fred Deburghgraeve, een heel lieve mens. Een cyclocross of eersteklassematch live bijwonen, dat was ook nieuw voor mij, maar die sfeer werkt aanstekelijk. Bij de veldrit raakten we makkelijk bij de renners en ook bij het stukje dat we maakten tijdens Westerlo-Germinal Beerschot waren de voetballers vrij toegankelijk. Voor de match deden we wat interviews met supporters, en ook dat viel goed mee. Af en toe herkende iemand ons, maar ondanks het feit dat we de supporters wat provoceerden door een interview af te nemen in de outfit van de tegenstanders, heeft niemand agressief gereageerd. De enige van wie we absoluut géén beelden mochten uitzenden, was de man die aan het stadion een kraampje uitbaatte met allerlei supportersaccessoires. Volgens mij was zijn boekhouding niet in orde. ( lacht)

Ken je een leuke grap over sport?

De Rode Duivels gaan binnenkort op een naaktkalender staan. Weet je waarom? Zo kunnen de fans hun idolen nog eens zien in balbezit! S

Bregt Vermeulen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier