Halen stijgt naar plaats vijf.

DOOR ROEL VAN DEN BROECK

Voor Acquacare Halen is het nieuwe jaar voortreffelijk begonnen. Na de thuisoverwinning tegen Group d’Arte Averbode versloeg het Topvolley Precura Antwerpen, tot zaterdag derde in de rangschikking, met 0-3 om op te klimmen naar de vijfde plaats. “Het was een heel mooie overwinning tegen Antwerpen, maar van een grote verrassing zou ik niet spreken”, zegt receptiehoekspeler Filip Bruyndonckx, die bezig is aan zijn vijfde jaar in Halen. Ondanks zijn amper 23-jarige leeftijd hoort hij dus in zekere zin al bij de anciens van de ploeg. “We wisten dat we een kans maakten en die grepen we. In service en vooral in blokverdediging deden we het uitstekend. Antwerpen plaatste twee kill blocks en wij elf. Dat zegt genoeg.”

Hoe verklaar jij de goede start in 2010?

Filip Bruyndonckx: “Simpel: hard werken. Wij zijn jonge gasten, kunnen heel wat trainingsarbeid aan en moeten dus niet doseren. Zo word je beter, hé. Het collectief is onze sterkte. Met Lori Hakala hebben we er bovendien een extra speler bij, waardoor we op alle posities gewapend zijn. Ook al is hij een receptiehoekspeler, ik zie hem niet als een concurrent. Wij zijn een team. Als iemand een minder moment heeft, dan lossen wij elkaar af.”

Jullie begonnen aan het seizoen met slechts één overwinning in de eerste zeven competitiewedstrijden. Hoezeer tastten die mindere resultaten het vertrouwen aan?

“We zijn er desondanks in blijven geloven. Het geloof in elkaar bleef intact. We trainden goed en wisten dat het uiteindelijk zou renderen. Wij zijn een van de weinige ploegen waarvan het niveau opmerkelijk stijgt tijdens het seizoen. We gaan stilaan naar money time. Nu lukt blijkbaar wel wat aanvankelijk niet lukte. Beter zo dan omgekeerd. Als we de lijn kunnen doortrekken, ziet het er mooi uit.”

Hoe anders is de aanpak van trainer Johan Isacsson in vergelijking met die van Franky Reijmen vorig seizoen?

“Dat is toch wel een groot verschil. Onze huidige trainer staat boven de groep, terwijl de vorige er meer tussen stond. We trainen ook veel meer op techniek. Johan Isacsson heeft veel ervaring: hij werkte in Griekenland al bij een topclub. Dat geeft een positieve uitstraling naar de spelers toe. Verder zijn de tactische richtlijnen duidelijk en nuttig. Kortom, ik vind hem een heel goede trainer.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier