Felix Magath wil met VfB Stuttgart de Champions League winnen.

Timo Hildebrand (24) weet weer hoe het voelt om een bal uit zijn doel te vissen. De doelman van VfB Stuttgart bleef 885 minuten verschoond van een treffer – een record in de Bundesliga – maar in het duel met Werder Bremen lukte het Angelos Charisteas zaterdag dan toch. Ondanks de tegentreffer won Stuttgart wel, waardoor de club aan de kop van het klassement blijft meedraaien.

Om het succes te verklaren wordt er vaak verwezen naar het werk van trainer Felix Magath (50), die op 23 februari 2001 de kleurloze Ralf Rangnick opvolgde. Zijn karakteristieke werkwijze, die vanwege zijn keiharde trainingen, ijzeren discipline en altijd norse blik ook wel Quälix wordt genoemd, koppelde hij aan mentale ontspanning. Het bleek wat de onervaren selectie van de Schwaben nodig had. Jonge talenten als doelman Hildebrand , Andreas Hinkel (21), Aliaksandr Hleb (22), Kevin Kuranyi (21) en Ioannis Amanatidis (21) kregen van Magath volop de kans te rijpen. De huidige selectie zorgt alleen maar voor optimisme. Voor Timonator geven Hinkel, Fernando Meira (25), Marcelo Bordon (27) en Phillip Lahm (19) glansrijk vorm aan een waterdichte verdediging, hét fundament onder de recente goede prestaties. Op het middenveld onderscheiden het Wit-Russische talent Hleb en de ervaren Kroaat Zvonimir Soldo zich als onmisbare intermediairen. Terwijl voorin Duits international Kuranyi voor doelpunten zorgt, hoewel Stuttgart op zijn best is als het op de counter kan loeren.

Het betoverende spel en de CL-overwinning tegen Manchester United ontlokte bij Magath zelf een eufo- rische uitspraak. “We gaan dit sei- zoen resoluut voor winst in de Champions League. Dat is onze doelstelling.”

ALEXANDER SCHUR werd door Frankfurt afgelopen weekend niet opgesteld. Hij had zonder medeweten van de clubarts tegen zijn opkomende griep een geneesmiddel met efedrine genomen, wat op de verboden lijst staat. EWERTHON (Borussia Dortmund) kreeg van de voetbalbond een boete van duizend euro, nadat hij tegen Werder Bremen bij zijn doelpunt een T-shirt toonde met reclame. JORIS VAN HOUT vierde na een jukbeenbreuk als invaller zijn wederoptreden tegen Bayern München. ARMIN VEH (42) keerde terug naar Regionalligaclub FC Augsburg, waar hij tot 2006 tekende. Voor die club was hij eind jaren zeventig als speler actief en in de periode 1990/95 ook als trainer. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Max (Rostock), Ailton (Bremen) 7 goals ; 3. Klimowicz (Wolfsburg) 6 goals ; 4. Bajramovic (Freiburg), Madsen (Bochum) 5 goals.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier