DE TRAINER JACKY MATHIJSSEN

We wisten dat het moeilijk zou worden om de bevestiging van vorig seizoen te brengen. Dat ondervindt elke ploeg in het seizoen na een succesvolle campagne. Van bij het begin verloren we bovendien twee belangrijke spelers : Ibrahim Kargbo, die vertrokken was, en Izzet Akgül, die geblesseerd uitviel. We vonden ook niet meer hetzelfde evenwicht in de ploeg, wat ons magere rendement kan verklaren. Ik zie op het vlak van spelkwaliteit weinig verschil met vorig seizoen, maar des te meer op het niveau van evenwicht in het team, van mentale kracht, van de capaciteit om punten te pakken op basis van details. Vorig seizoen vonden we dat evenwicht wel, waardoor de puzzel van de spelers perfect paste. Maar dat zijn nu eenmaal van die topperioden die je moeilijk kunt herhalen.

“Het komt erop neer dat elke ploeg die een geslaagde campagne achter de rug heeft, twee à drie toptransfers nodig heeft om die campagne te kunnen bevestigen : spelers die beter zijn dan de spelers die ze vervangen. Voor het budget waarover Charleroi beschikt, was dat onmogelijk. We gaven er de voorkeur aan te investeren in jong talent. Voor die jongens was het geen geschenk dat ze, als gevolg van blessures, zo vroeg in het water werden gegooid. We hebben in de heenronde ook nooit met een vaste basis kunnen werken. Toch zal ik in de terugronde mijn manier van werken niet veranderen. Iedereen kent mijn visie. De spelers moeten er samen uitkomen.

“Nu, is er nog geen reden om te dramatiseren. Oké, op het vlak van puur puntenrendement behaalden we minder dan verwacht. Maar met de terugkeer van geblesseerden en met bepaalde sleutelspelers die weer hun beste niveau bereiken, ben ik er zeker van dat we zullen aanknopen met het ritme van vorig seizoen. Ik reken niet op bijkomende transfers. Ik ga de vraag wel stellen, maar ik weet dat de financiële context van de club niet gewijzigd is ten opzichte van juni. Daarom wil ik liever bouwen aan een goede ploeg voor volgend seizoen. Op voorwaarde uiteraard, maar daar ben ik van overtuigd, dat we dit seizoen wegblijven uit de gevarenzone.” l

FRANÇOIS STERCHELE

Een beetje op kousenvoeten kwam hij overgewaaid van Oud-Heverlee : de 23-jarige spits die de geblesseerd uitgevallen Izzet Akgül prompt deed vergeten. Met zijn doelpunten bewijst de gewezen spits van Kelmis dat hij het niveauverschil tussen de diverse afdelingen probleemloos verteert.

TONI BROGNO

Wat is er toch geworden van de voormalige doelpuntenkoning ? Vorig seizoen onderstreepte hij zijn terugkeer naar Charleroi nog met zeer geslaagde prestaties, maar in dit seizoen scoorde hij nog niet. Vermoeid, ten prooi gevallen aan een virus : Toni Brogno voert vooral een gevecht met zichzelf.

statistiEKEN

GEBRUIKTE SPELERS : Akgül (5), Bangoura (5), Brogno (12), Cacciatore (1), Camus (11), Chabaud (14), Christ (16), Ciman (5), Defays (16), Detal (15), Forschelet (5), Kéré (15), Kraouche (17), Laquait (18), Orlando (17), Oulmers (14), Reina (10), Ribault (11), Siquet (11), Sterchele (18), Varga (11).

DOELPUNTENMAKERS : Camus (1), Chabaud (2), Christ (3), Defays (1), Forschelet (1), Orlando (1), Reina (1), Siquet (1), Sterchele (7).

GELE KAARTEN : 38

RODE KAARTEN : 3

STRAFSCHOPPEN : 0 voor (0), 1 tegen (1).

HOEKSCHOPPEN : 75 voor, 87 tegen.

OVERTREDINGEN : 276 begaan, 255 tegen.

STéPHANE VANDE VELDE

‘IEDEREEN KENT MIJN VISIE EN IK ZAL MIJN MANIER VAN WERKEN NIET VERANDEREN.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier