‘Er wordt scherper getraind’

In de zespuntenmatch tegen Lokeren boekte Roeselare nog maar zijn vierde overwinning van het seizoen, maar de West-Vlamingen springen daardoor wel over de Waaslanders naar de veilige 14e plaats. Bjarni Vidarsson, die al op zijn negende met zijn ouders van IJsland naar Daknam reisde om grote broer Arnar aan het werk te zien, is sinds dit seizoen de motor van het Roeselaarse middenveld.

Roeselare slaagt in zijn opdracht om niet te verliezen op Lokeren, maar dat het zulke forse 1-4-cijfers zouden worden, dat had niemand verwacht.

Bjarni Vidarsson: “Het was al vier wedstrijden geleden dat we nog eens konden winnen, dus de opluchting was sowieso groot. Ik denk dat we het heel clever hebben aangepakt, en dat is grotendeels de verdienste van de coach. Toen Lokeren in de tweede helft fel kwam opzetten, hielden we goed stand. Roeselare speelt zelden met drie aanvallers, maar dat liet ons toe om scherp te counteren. Dit keer hebben we onze voorsprong niet uit handen gegeven, we konden hem zelfs nog verder uitdiepen.”

Hoe belangrijk zijn wintertransfers voor het ‘nieuwe’ Roeselare?

“De vier nieuwe jongens geven het team een boost, en niet alleen tijdens de wedstrijden. Ook op training merk je het verschil. Er is meer concurrentie, dus er wordt een pak scherper getraind.”

Twee van de nieuwkomers zijn geen vreemden voor jou. Met Holmar Eyjólfsson, zes maanden uitgeleend door West Ham, kwam er een landgenoot bij. Typeer hem eens.

Eyjólfsson is een neef van mij, wat het clichébeeld dat iedereen in IJsland familie van elkaar is, alleen nog maar versterkt. ( lacht) Eigenlijk kun je hem perfect vergelijken met zijn vader, Eyjólfur Sverrisson, die acht jaar voor Hertha Berlijn voetbalde: een solide verdediger, die altijd rust brengt aan de bal. De voorbije maanden stond Roeselare te vaak op trillende benen te verdedigen. Holmar mag dan nog maar 19 zijn, maar je brengt hem niet zomaar van de wijs, ook niet als de defensie stevig onder druk komt te staan.”

De Australische spits Rukavytsya is ook geen vreemde voor jou.

“We zaten vorig jaar samen bij Twente en zijn er goed bevriend geraakt. Rukavytsya is een snelle spits die altijd naar doel gericht is, zoals hij al een paar keer liet zien. Ik denk dat maar weinig verdedigers in België hem kunnen volgen als hij op volle snelheid is.”

Hoe belangrijk is de bekerwedstrijd van vanavond tegen Kortrijk?

“De halve finale halen zou fantastisch zijn, maar de competitie primeert. Ikzelf heb een contract voor vier jaar bij Roeselare, dus ik besef hoe levensbelangrijk het behoud is.” S

BREGT VERMEULEN

‘Weinig verdedigers in België kunnen Rukavytsya volgen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier