In de competitie speelde middenvelder Bjarni Vidarsson van KV Mechelen dit seizoen nog maar 76 minuten. “Nadat ik vorig seizoen met Roeselare de play-down afwerkte,” vertelt de 22-jarige IJslander, “leek ik eerst op weg naar Lierse. Op de valreep kwam Mechelen met een interessant aanbod. Een speler krijgt natuurlijk nooit de letterlijke belofte dat hij zal spelen, maar ik had wel het gevoel dat ze me er écht bij wilden. Ik werd zeker niet gehaald als een beloftevolle speler die nog even in de wachtkamer zou moeten zitten.”

“Vidarsson staat nu niet in het basiselftal”, legt trainer Marc Brys uit, “omdat momenteel een andere combinatie beter is: Yoni BuyensKevin Geudens. Dat doet geen afbreuk aan de kwaliteiten van Bjarni.” Vidarsson zegt: “Onlangs had ik een discussie met de trainer. Ik zie mezelf als een verdedigende middenvelder, maar hij vindt dat ik door bepaalde zaken in mijn spel niet helemaal geschikt ben voor die positie.” Brys antwoordt: “Dat gesprek voer ik niet in Sport/Voetbalmagazine. Ik legde Bjarni al uitvoerig uit waaraan hij het best aandacht schenkt. Hij doet dat. Het klinkt misschien contradictorisch, maar we zijn heel tevreden over hem. Uiteraard besef ik dat hij meer in gedachten had, alleen moeten wij keuzes maken. Ik twijfel niet aan zijn toekomst bij KV Mechelen, hij zal voor ons nog heel belangrijk worden.”

Technisch directeur Fi Vanhoof zegt: “Geudens en Buyens zijn wat meer verdedigend ingesteld dan Vidarsson. Bjarni kun je een box-to-boxspeler noemen, maar die mag zich niet enkel richten op het aanvallende gedeelte. Wij kunnen het ons niet permitteren om op het middenveld maar één jongen te zetten die ballen recupereert. Julien Gorius, onze topscorer, doet dat al niet echt. Twee jongens die daaraan weinig aandacht besteden, dat is te veel voor ons.”

“Ik heb hier nog drie jaar contract,” aldus Vidarsson, “maar met de huidige situatie kan ik me moeilijk verzoenen. Deze zomer gaan we met IJsland naar het EK U21 in Denemarken. Onze kwalificatie is een unicum. Ik ben kapitein. De bondscoach zei me al dat het moeilijk zal zijn om mijn status te handhaven als ik zes à zeven maanden niet speel.” Vanhoof besluit: “Als hij zich op het einde van het seizoen echt niet gelukkig voelt in Mechelen, is alles bespreekbaar, maar bij een vertrek deze winter staan we zelfs niet stil. Die jongen moet blijven.”

door kristof de ryck & bregt vermeulen

‘Ik kan me moeilijk verzoenen met de huidige situatie.’ Bjarni Vidarsson

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier