Op 18 februari zijn jullie drie jaar samen. Trouwplannen ?

“We hebben er wel al eens aan gedacht, maar Eveline moet nog minstens twee jaar studeren. We zoeken allebei nog naar wat stabiliteit in ons leven. Voor mij hoeft het ook niet echt. Momenteel wonen we samen bij mijn moeder en stiefvader. Een gemakkelijke tussenoplossing : we hebben onze eigen ruimte, schieten goed met elkaar op en zorgen samen voor de opvoeding van Diego, onze hond.”

Een indrukwekkende verschijning !

“Voor ik Eveline leerde kennen, was ik vaak alleen. Toen mijn moeder voor een maand op reis naar China vertrok, ging ik hem halen om wat gezelschap te hebben. Het is een Argentijnse dog, een bijzonder gevaarlijk en dominant ras. Als hij begint te vechten, is hij moeilijk te houden. Daarom moet hij goed begeleid worden. In Gentbrugge kent iedereen hem, hij mag overal binnen. Ik noemde hem naar Diego Maradona, de beste voetballer aller tijden en mijn idool. (Beetje dromerig 🙂 Als ik het liedje Life is life hoor, zie ik nog altijd die opwarming van hem bij Napels voor mij.”

Wat was je geworden zonder het voetbal ?

“Daar heb ik eigenlijk nog niet bij stilgestaan. Maar velen vertellen me dat ik een perfecte vertegenwoordiger of verkoper zou kunnen zijn. Blijkbaar kan ik mensen gemakkelijk overtuigen en het ook nog eens goed uitleggen. De kans bestaat dat ik later in de immobiëlensector stap. Ik kocht onlangs een huis, dat nu wordt gerenoveerd. Het is een eerste stap.”

Je bent fanatiek bezig met fitness.

“Nu heb ik er iets minder tijd voor, maar tot voor enkele jaren was het een dagelijkse bezigheid. Onlangs nam ik de draad weer op, met iemand die zevenmaal Belgisch kampioen bodybuilding werd. We werken echt heel doelgericht. Het is niet alleen de bedoeling om te kunnen pronken met een mooi bovenlichaam.”

Je groeide op in een garage. Hoe zit het met jouw passie voor wagens ?

“Die is er nog altijd. Het blijft net als moto’s mijn zwakke punt. Op het Autosalon was ik bijna weer verkocht aan een Porsche Cayenne, maar ik had me vorig jaar nog maar een Chevrolet Tahoe gekocht. Hoog en droog, een stoere verschijning, toch wel een stevig bakske. Maar gelukkig zijn er Eveline en mijn moeder, die mijn financiën beheren. Net als Lleyton Hewitt lig ik daar totaal niet wakker van.” (Eveline : “Soms moeten we zijn fantasie even een halt toeroepen en hem met de realiteit confronteren. Op autogebied is Bjorn rap iets beu. “)

Al eens een Formule-1-race bijgewoond ?

“Nee, maar daar komt binnenkort verandering in. Ik ben door een vriend uitgenodigd om de race in Monaco bij te wonen. De kans is ook groot dat ik de race in Francorchamps kan bijwonen. Mocht ik niet voetballen, dan zou ik net zoals mijn vroegere ploegmaat Davy Maes waarschijnlijk motorracer zijn. Ik kick normaal op snelheid en kan er op tv uren naar kijken. Als ik mijn kostuum zie hangen, doet mijn hartje pijn.”

Je beste vriend woont in Colombia.

“Inderdaad. Javier Diaz, waarmee ik samenspeelde bij Eendracht Aalst en Strombeek. Een schitterende kerel, met wie ik perfect opschiet. Normaal gezien ga ik er deze zomer voor de tweede keer naartoe. Toen trokken we eerst voor drie weken naar Miami, waar zijn vader woonde. Het toeval wilde dat we op een avond in een club werden getrakteerd op een gratis concert van Jennifer Lopez en Puf Daddy. Daarna bezochten we samen Bogotá. Daar ging een totaal andere wereld voor mij open. Een grootstad, waar de criminaliteit en armoede indruk op mij maakten. Gewoon crazy ! Zelfs een kassei uit de straat proberen ze je daar te verkopen. Dan besef je pas wat een herenleventje wij leiden. We passeerden er ook een wijk waar de grote drugsbaronnen wonen. Daar durft niemand in te gaan.”

door Frédéric Vanheule

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier