Welke van de K3-meisjes vind jij de knapste ?

“God jong … Als ik er absoluut een moet kiezen, doe mij dan maar de rosse. Dat is de enige die ik me nog deftig voor de geest kan halen. Heet die niet Kristel ? In alle geval, dat is niet het type waarop ik val. Ik heb het eerder voor blond. En het moet vooral een sociaal meisje zijn, zeker niet te verlegen. Ik doe zelf ook altijd e klapke met iedereen, ook met mensen die ik totaal niet ken. Als ik samen met mijn lief iets ga drinken, kan het toch niet dat ik met iemand aan het babbelen ben en dat zij daar ondertussen in een hoekje staat ? Het moet een vlotte madam zijn, en ze moet omkunnen met de druk die ik zelf ook heb.”

De druk die jij zelf ook hebt ?

“Als het bij een voetballer minder goed gaat, voelt de partner dat ook. Als ik wat lastig doe, moet zij dat kunnen verdragen, proberen om dat mee op te vangen. Ik vind dat wel belangrijk.”

Op wie was je als kleine jongen verliefd ?

Belle Perez vond ik altijd wel een mooie vrouw.”

Weet je nog hoe je eerste vriendinnetje heette ?

“Goh … Ik was toen elf. Een blonde (lacht), dat herinner ik me nog. Meer niet.”

Heb je er een idee van hoe je cham pignonsaus moet maken ?

“Ik woon nog altijd thuis, een gemakkelijk hotel. Mijn was wordt gedaan, mijn eten staat klaar. Ik moet dat allemaal nog leren. Maar ik mag wel al mijn eigen regels bepalen, omdat ik 22 jaar word.”

“Ik heb een goede band met mijn ouders, al is het niet echt een vriendschapsrelatie. Maar we kunnen veel praten. Ze zien het als er iets scheelt en zullen me altijd helpen. Maar mijn zus is eigenlijk mijn eerste vertrouwens- per- soon. Vroeger, toen we jong waren, maakten we veel ruzie. Een jaar geleden is dat beginnen te keren.”

Als je down bent, hoe ga je daarmee om ?

“Dan trek ik meestal naar mijn vriendin, om erover te praten. En op training zal ik dan nog een tandje bijsteken ; zo hard mogelijk stampen naar doel, zodat die agressie eruit is. En eventueel in de auto de muziek wat luider zetten.”

Ben je een aanhankelijk type, ‘een flos’ zoals ze zeggen ?

“Soms. Net in die periodes dat het wat moeilijker gaat eigenlijk. Dan hang ik wel eens aan mijn vriendin. Steun zoeken, hé.”

Zou je ooit orgaandonor willen zijn ?

“Natuurlijk. Als ik er zelf niet meer ben, mijn organen nog perfect in orde zijn en ik er een ander een plezier mee kan doen, waarom niet ? Het is misschien wel een rare gedachte, maar zelf weet je het dan toch allemaal niet meer … Nu zou ik het niet doen. Als topvoetballer heb je alles nodig. Je moet eerst en vooral zien dat je zelf in orde bent. Alhoewel … Stel nu dat een goede kennis van mij in de problemen zou zitten en het gaat over een orgaan dat niet vitaal is, dan zou ik het wel overwegen.”

Je begrafenis, wil je die zelf op voorhand regelen ?

“Nee. Ik leef van dag tot dag. Je moet nu nog niet zeggen wat morgen allemaal moet gebeuren. Opstaan, en dan zien we wel. Als ze mij onder de grond moeten stoppen, trekken ze er hun plan maar mee.”

Wat is het gevoeligste plekje van je lichaam ?

(lacht) “Kietelen aan mijn voeten, daar kan ik niet tegen.”

Vertel ons eens een stoot die je onlangs nog uitgehaald hebt met een ploegmaat ?

“Vorig jaar hebben we de handschoenen van onze keeper vol ontsmettingsmiddel gegoten. Die heeft een tijdje met rode handen rondgelopen.” (lacht)

Wat is de ergste manier waarop je een tegenstander al hebt proberen te jennen ?

“Goh, je zegt zoveel tegen elkaar op het veld. Dingen die je beter niet publiceert.” (lacht)

Zo erg ?

“Soms. Maar na de match geef je elkaar een hand, en dan is dat vergeten. Elke voetballer weet dat. Wie zich zulke zaken het meest aantrekt, verliest uiteindelijk. Bij mij heeft dat trouwens eerder een positieve invloed.”

Weet je wie ‘Het Verdriet van België’ geschreven heeft ?

“Geen idee.”

Een krater in je cultuur.

“Dat kan. Ik lees niet echt. Romans, dat is niks voor mij. Maar sinds ik profvoetballer ben, neem ik wel de sportkranten door. En Sport/Voetbalmagazine.”

Voilà, het is al vergeven. S

Kristof De Ryck