Heb jij als kind ooit een tamagotchi gehad, zo’n virtueel diertje?

(lacht) “Zo zot was ik niet. Ik had wel een PlayStation. Maar meestal trok ik naar buiten, naar mijn vrienden. Op de straat in Borgerhout voetbalden we, zaten we gewoon ergens of haalden we kattekwaad uit.”

Zoals?

“Dat wil je graag weten hé, meneer. Belletje trek bijvoorbeeld. Of naar agenten roepen en hen uitdagen, tot ze uitstapten. Dan begonnen we te lopen. Soms werd er op straat ook eens gevochten, maar ik kreeg niet al te vaak klappen. Ik was in de buurt zo’n beetje de lieveling. Misschien omdat ik als persoon goed ben.”

Heb je handboeien in je slaapkamer?

“Voor sm? Nee, in mijn slaapkamer zul je er geen vinden. Ik woon nog thuis, ik heb respect. Pas op, ik heb niks tegen handboeien in bed, maar ik ga niet aan je neus hangen of ik daar ervaring mee heb.

“Vroeger had ik als kind wel handboeien op mijn kamer. Dan speelde ik ‘politie en dief’ met mijn oudste zus. Ik was dan de boef, want Sanae is vier jaar jonger; die kon me nooit te pakken krijgen. Maar ik plaagde haar niet vaak, hoor. Ik ben thuis de oudste en heb geen broer, dus werd Sanae mijn lievelingszus, omdat ze net na mij geboren is. Meestal trokken zij en ik met elkaar op en mijn twee jongste zussen vormden ook een duo.”

Stak jij per ongeluk al eens een rode sok bij de witte was?

“Ik heb nog maar één keer gewassen, toen mijn ouders eens naar Marokko waren. Maar die keer kwam ik geen rode sok tegen. Mijn moeder had ook goed uitgelegd wat ik moest doen. Maar leuk vond ik het niet. Als je mij laat kiezen, drop ik mijn vuile was in de mand en maak ik dan dat ik weg ben. Meestal gaat het ook zo. Ik word thuis verwend. Ik blijf er zeker tot mijn 25e of 26e. En als het aan mijn moeder ligt: tot mijn 40e.”

Heb je ooit een dier overreden en achteraf vastgesteld dat het maar halfdood was?

“Nee. Ik ben een voorzichtige chauffeur, meneer. Als ik een dier zie, toeter ik om het af te schrikken of ontwijk ik het. Ik hou van dieren. Maar ik zal er nooit een in huis nemen. Ik denk altijd aan het agressieve kantje dat zo’n beest kan hebben. Als er op straat iemand met een hond komt aangewandeld, haast ik me naar de overkant. En voor een kat zal ik niet oversteken, maar ik ga me wel ongemakkelijk voelen als dat beest dichtbij komt.”

En als iemand met een lief konijntje naar je toekomt?

“Blijf maar uit mijn buurt met lieve konijntjes. Misschien ben ik zo bang van dieren omdat ik graag naar Animal Planet kijk. Daar tonen ze meestal de spectaculaire dingen.”

Stel dat we een verrassingsfeestje voor je willen organiseren en we twijfelen of we Laura Lynn zouden boeken of de Romeo’s, met wie doen we je dan het grootste plezier?

“De Romeo’s ken ik, want ik ben een heel grote fan van Familie, maar ik weet niet welke muziek ze maken. Kies dus maar Laura Lynn, dat is een vrouw. Maar haar muziek is niks voor mij. Ik hou het meest van Franse rap en van r&b, van artiesten als Rick Ross en Drake. Soms zing ik mee met hun muziek, maar enkel als ik alleen ben, want ik kan niet goed zingen. Dat hebben de spelers van Lierse ook gehoord toen ik bij de eerste ploeg kwam. Toen koos ik Slaap kindje, slaap (begint dat te zingen, niet bepaald toonvast, nvdr). Het was niet goed. Als ik een nieuw meisje ontmoet, begin ik dus best niet te zingen. Anders gaat ze niet verliefd worden op mij.”

Wie bij Lierse kan wel goed zingen?

“Niemand. Een danser hebben we wel: Ayub Masika. Zelf probeer ik het op de dansvloer wat te forceren, maar het resultaat is nooit denderend.”

Als je meisjes niet kan versieren door te zingen en ook niet door te dansen, hoe doe je het dan eigenlijk?

“Met mijn schoonheid.”

DOOR KRISTOF DE RYCK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier