KV Oostende leed op Charleroi een nieuwe nederlaag. ” Gilbert Bodart was na de wedstrijd enorm ontgoocheld, maar ik heb hem gefeliciteerd”, zegt Franklin Sleuyter, voorzitter van het directiecomité. “We vochten als beesten en met een bal op de binnenkant van de paal kenden we alweer geen geluk.” Oostende blijft met vier punten op drieëndertig allerlaatste in de klassering. “Ik voel mij met die stand ook niet gelukkig, omdat ik beter had verwacht, maar ik panikeer niet”, aldus Sleuyter. “We hebben wat geluk nodig om eens drie punten te kunnen pakken en dan met een geruster hart te kunnen voetballen. Momenteel zijn ze allemaal wat nerveus, vandaar de misverstanden. Alleen een overwinning kan hen van twijfel, angst en frustratie bevrijden. De druk wordt groot en dat is niet gezond.”

Het gaat om sportieve én financiële druk, want de contracten zijn vooral prestatiegericht. “De druk komt ook van het te- kort in hun portemonnee, ja, maar ook omdat iedereen, zijzelf inbegrepen, meer verwacht. Wij doen alles wat in onze mogelijkheden ligt om hen daarbij te helpen. Geen enkele speler met de vinger wijzen bijvoorbeeld, en ook de trainersstaf niet met de vinger wijzen. Ik las ergens dat Bodart op de wip zou zitten, maar daar is niets van aan. Omdat ik zie dat er gevoetbald en gevochten wordt. Dan stel ik mij de vraag : zou het met een andere trainer veel beter zijn ? Ik denk het niet. In een toespraak en ook in persoonlijke gesprekken met sommige spelers heb ik mijn volle vertrouwen in iedereen uitgesproken.”

Dertien nieuwe spelers haalde KVO dit seizoen. Het proces van het transferbeleid wil Sleuyter nog niet maken. “Ik ben ervan overtuigd dat er veel meer potentieel in al die jongens zit dan ze al lieten zien”, zegt hij. “Eens ze uit een bepaalde zone kunnen geraken, zal het snel anders zijn, denk ik. Nu missen ze een stuk vertrouwen, is er wat paniek omdat ze niet mogen blijven falen. Eigenlijk hebben ze eens een trap voor hun broek nodig en dat bedoel ik positief, zo van : je kunt het, verdomme ! Schiet er maar op los ! Iedere wedstrijd moeten ze als een nieuwe start beschouwen. Al wat er in de voorgaande wedstrijden is gebeurd, moeten ze vergeten.”

Van een mission impossible wil Sleuyter niet horen. Een kloof is er nog niet en de komende tegenstanders heten Cercle Brugge en FC Brussels. “Het is hoog tijd, maar ik denk dat er ploegen zijn die slechter spelen dan wij. Ik ben er nog altijd van overtuigd dat deze groep ons uit de degradatiezone zal halen. Lukt het niét, dan moeten we kijken wat we kunnen verbeteren met het oog op de terugronde.” (CV)

CV

‘De jongens hebben een trap voor hun broek nodig, zo van : je kunt het, verdomme.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier