Na een minder seizoen lijkt Raúl helemaal terug.

De nieuwe coach van Real Madrid Bernd Schuster kan qua resultaten weliswaar niet ontevreden zijn over de competitiestart van zijn team, maar toch loopt het tactisch nog niet echt zoals gehoopt. Het defensieve compartiment oogt immers iets te vaak als een kaas met gaten. Vooral in de Champions League kan dat het team zuur opbreken. Real mag zich dan ook gelukkig prijzen dat Lazio Roma, de tegenstander van vorige woensdag, nogal onhandig met de vele kansen omsprong.

Offensief loopt het bij Real wel als een trein en dat heeft veel te maken met de erg goede verstandhouding tussen aanvoerder Raúl en Ruud van Nistelrooy.

De aanvoerder van Real worstelde sinds november 2005, toen hij na een revalidatie van drie maanden, weer in de ploeg kwam met een nooit geziene vormcrisis. Het duurde immers zeventien wedstrijden voor hij weer de weg naar de netten vond. Ook vorig seizoen haalde hij lang niet zijn gebruikelijke niveau : hij scoorde slechts zeven goals en werd door bondscoach Luis Aragonés zelfs niet altijd meer opgeroepen voor de nationale ploeg. Voor- en tegenstanders van het Madrileense boegbeeld stelden zich dan ook de vraag of hij het aureool, dat hem door toenmalig coach Fabio Capello alvast niet werd afgenomen, nog wel waard was. Nochtans kan Raúl indrukwekkende cijfers voorleggen : in dertien seizoenen in de eerste ploeg speelde hij 446 wedstrijden, waarin hij 198 keer scoorde. Met 56 goals in de Champions League is hij bovendien de absolute Europese topscorer en ook bij de Spaanse nationale ploeg trof niemand ooit vaker raak dan hij. Nadat in het tussenseizoen geruchten opdoken over een mogelijk vertrek, lijkt Raúl nu als vanouds echt onmisbaar. Schuster speelt hem op zijn beste plaats uit : in de punt van de aanval, zwervend rond Van Nistelrooy, waardoor hij maximaal kan profiteren van de gaten die de Nederlander trekt. Om te illustreren dat een nieuwe Raúl is opgestaan, viert hij trouwens zijn doelpunten op een andere manier dan vroeger : kuste hij vroeger de trouwring die zijn echtgenote Mamen Sanz hem had geschonken, nu wijst hij steevast met zijn duimen zijn naam en zijn rugnummer 7 aan.

FC Sevilla behield zijn eerste plaats in de wereldwijde rangschikking die wordt opgemaakt door het IFFHS, het wereldwijde instituut voor sportstatistieken. FC Sevilla gaat Colo Colo, Santos, Boca Juniors, Chelsea, Manchester, AC Milan, AS Roma, Inter en Liverpool vooraf.

Rafael Márquez, de Mexicaanse verdediger van Barcelona die vorige week dinsdag tegen Stuttgart al na enkele minuten het veld moest verlaten met een blessure aan het rechterbeen, zal een maand buiten strijd zijn. Deze nieuwe blessure herstart de polemiek over de voorbereiding op het seizoen. Deze discussie kwam er na enkele uitlatingen van Ludovic Giuly. De Fransman had na zijn transfer naar AS Roma, kritiek geuit op de slechte voorbereiding bij Barcelona. Carles Puyol, die Márquez in Stuttgart verving en meteen ook scoorde, maakte zijn wederoptreden na een afwezigheid van drie maanden.

Afrikaanse spelers zullen niet langer als spelers van buiten de Europese Unie worden beschouwd. Dit merkwaardige akkoord dat uit 2000 stamt en in april in het Spaanse parlement werd goedgekeurd, werd nu ook door de Spaanse voetbalbond goedgekeurd.

Angel, de middenvelder van Espanyol, is opgelucht dat er wegens de internationale wedstrijden een competitiestop komt : omwille van een verrekking aan de linkerknie kreeg hij immers twee weken rust voorgeschreven.

David Villa, aanvaller van Valencia, heeft een nationale selectie voor de match tegen Denemarken geweigerd. Hij heeft last van een enkelverzwikking.

Tom De Mul, Belgische middenvelder bij Sevilla, keek toe van op de bank hoe zijn ploeg thuis verloor tegen Deportivo.

NICOLAS RIBAUDO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier