In heel België bestaat er maar één naslagwerk voor de basketballiefhebber en dat is het Jaarboek Basketball. Een groot logboek dat ieder jaar het voorbije seizoen nog eens overloopt (met statistieken en teksten) en graag grasduint in het rijke verleden van de basketbalsport, nationaal en internationaal. Dit jaar viert het jaarboek zijn vijfentwintigste verjaardag. Een jubileumnummer waarin geestesvader en drijvende kracht Bob Geuens (77) zichzelf overtreft qua originaliteit en presentatie. “Dit kan nooit meer beter”, zegt hij zelf, om er meteen met een kwinkslag bij te vertellen “dat hij daarom een opvolger zoekt.” Voor deze editie heeft Geuens zijn rijke fotoarchief helemaal uitgediept. Daardoor is het 25e jaarboek vooral visueel een heus festijn geworden en staat het bol van de markante, verrassende en grappige plaatjes, van Dennis Rodman tot Eric Struelens.

Gelukkig blijft de kracht van het Jaarboek niet beperkt tot het visuele aspect. Traditiegetrouw vinden we interviews met dé figuren van het voorbije seizoen, zoals daar waren : Roel Moors, Axel Hervelle en Didier M’benga. Met daarnaast alle klassementen en nevenklassementen die het volledige seizoen 2003-2004 in kaart brengen. Ideaal voor de basketbalfreaks die graag op de hoogte zijn van het cijfermateriaal van hun favoriete team. Toch komt ook de ‘gewone’ basketballiefhebber – die niet noodzakelijk hoeft te weten hoeveel missers Jean-Marc Jaumin heeft gesmeten in het afgelopen seizoen – ruimschoots aan zijn trekken. Bob Geuens spreidt immers een diep retro-gevoel ten toon en laat oude gloriën de revue passeren als waren het sterren op de Hollywood Walk of Fame : Guy Van den Broeck, Willy Steveniers, René Aerts, Armand De Keyser… Dit alles gelardeerd met historische anekdotes en fotospecials. Deze editie van het Jaarboek Basketball biedt een unieke kijk op Belgiës grootste zaalsport. En is eigenlijk ook de enige manier voor de Belgische basketbalfan om in contact te blijven met zijn favoriete sport. ( MS)

Het 25e Jaarboek Basketball kan bekomen worden door een storting van 10 euro op het rekeningnummer 403-1051471-64 van Uitgeverij Druk & Pers in Willebroek, met uiteraard vermelding van uw adres. Bij bepaalde wedstrijden in eerste klasse wordt het Jaarboek ook in losse verkoop aangeboden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier