Op zaterdag 3 november is er de dag van de sport op de boekenbeurs in Antwerpen. Dit is het programma :

– 11 u. De match van je leven (Standaard Uitgeverij)

De sport en het bedrijfsleven schreeuwen om mensen die initiatief nemen en in zichzelf geloven. Tom Coninx (VRT) interviewt Roland Juchtmans en Georges Leekens (Lokeren).

– 11 u. 30 Manchester United (WPG)

Het eerste Nederlandstalige boek over een van de meest fascinerende voetbalclubs ter wereld : Manchester United. Filip Joos (VRT) interviewt Raf Willems over zijn boek.

– 12 u. Naar (Ant)Arctica met Dixie Dansercoer (Davidsfonds)

Twee polen, twee uitersten. Noord- en Zuidpool oefenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Dixie Dansercoer vertelt het fascinerende verhaal van zijn expedities.

– 12 u. 30 Homo Energeticus (Standaard Uitgeverij)

Altijd moe ? Dr. Peter Aelbrecht reikt oplossingen aan voor je energieproblemen. Hij vertrekt vanuit een holistische visie waarin lichaam en geest verbonden zijn. Liesbeth Cooymans stelt wakkere vragen.

– 13 u. Een kwestie van karakter (Lannoo)

Dominique Monami drong als eerste Belgische speelster door in de top tien van het internationale vrouwentennis. Daarna bouwde ze een nieuwe carrière in het bedrijfsleven uit. Tom Coninx (VRT) vuurt de vragen af.

– 13 u. 30 Belgisch voetbal uit conditie ? (Acco)

Frank Raes (VRT) interviewt Jan Van Winckel, de assistent-trainer van Club Brugge, en Michel Punga over het verleden, het heden en de toekomst van het Belgische voetbal.

– 15 u. Wielerhelden aan het woord (Lannoo, VBK België, WPG)

Wielerjournalist Karl Vannieuwkerke (VRT) praat met wielerhelden Michel Pollentier en Johan Museeuw, samen met de wielerfanaten Herman Chevrolet en Herman Laitem over wielrennen als sport en passie, Paris-Roubaix, de Flandriens enz.

– 15 u. 30 42,195 km (VBK België, WPG)

Abdelkader Benali en Dirk van Weelden, schrijvers en verdienstelijke hardlopers, schreven allebei een boek over hun passie. Ervaringsdeskundige Koen Fillet (VRT) chronometreert het gesprek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier