Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Het is niet de heenronde van Bojan Bozovic (en Cercle Brugge) geworden. De ex-jeugdinternational van Montenegro, een nieuwe poging om Tom De Sutter doeltreffend te vervangen, liet bij momenten een interessant potentieel zien, maar zat meer op de bank dan hij op het veld stond. Hij moest onder meer toezien hoe Glen De Boeck ‘huurling’ Jelle Vossen na twee dagen training al meteen vast in de ploeg zette en hem zelfs de strafschoppen liet nemen. Zijn eerste doelpunt maakte de van het Hongaarse Kaposvári Rákóczi FC afkomstige targetspits pas op de elfde speeldag op Lokeren (1-1), de wedstrijd waarin Vossen met een beenbreuk uitviel. Tien dagen later scoorde hij twee keer tegen OH Leuven (2-0) voor de beker, maar niet alleen tot zijn eigen verbazing startte hij tegen Westerlo (2-1) toch weer in de dug-out. Na de rust viel hij verdienstelijk in en scoorde. Tegen STVV kwam hij nog eens aan de aftrap, zag twee goals afgekeurd wegens buitenspel en werd na 62 minuten gewisseld voor de pas van griep herstelde Dominic Foley.

De Montenegrijn werd meermaals gescout in Hongarije, maar niet door trainer-technisch directeur De Boeck. “Maar de coach zag wel een dvd van mij en zei dat hij mij wou”, zegt Bozovic (24). “Mocht hij niet tevreden geweest zijn, dan denk ik niet dat ik hier nu zou zijn. Hij verwittigde mij wel voor de zware voorbereidingsperiode. Ik was wat vermoeid in het begin en het was aan alles wennen. Voorheen voetbalde ik altijd in een tweespitsensysteem. Als je alleen voorin staat, is de grootste aandacht van de verdedigers op jou gericht en moeten opkomende spelers daarvan profiteren. De bedoeling van ons spel is dat ik bediend word vanaf de flank, maar op training vlot de opbouw vaak beter dan in de wedstrijd. Dan laat ik mij zakken om het spel te helpen maken, wat mij wel ligt, maar je kunt natuurlijk niet de assist geven én ook nog zelf scoren.

“De voorbije jaren was ik gewoon om altijd op dezelfde plaats, dezelfde manier en met dezelfde spelers rond mij te spelen, maar hier kiest de trainer voor variatie. Ook dat vergt aanpassing. Ik probeer hard te werken en iets te laten zien als ik de kans krijg. Ik wil tonen dat ik een belangrijke speler ben voor deze club. Eens dat gevoel er is, zal ik nog beter in mijn vel zitten. Ik hoop dat ik voortaan elke wedstrijd mag meedoen. Ik ben hier graag, maar ik wil meer. Ik wil spelen en groeien.” S

CHRISTIAN VANDENABEELE

‘De coach zag een dvd van mij.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier