Geboorteplaats en -datum?

Torhout, 24 februari 1984.

Welke sporten beoefen ik zelf?

Momenteel doe ik enkel aan fitness, een uur per dag. Ik vind het enorm belangrijk mijn lichaam én geest gezond te houden. Ik train zowel op kracht als op uithouding. In het verleden speelde ik in competitie volleybal in Torhout. Ik heb er zeer goede herinneringen en vrienden aan overgehouden. Toen ik begon was ik de absolute underdog: ik was de kleinste en de dikste van de groep, die steeds op de bank moest, maar wel alle trainingen volgde. Maar toen ik op mijn zestiende een groeischeut kreeg, groeide ik uit tot de kapitein van mijn ploeg. Als extra job mocht ik bij de eerste ploeg aan de zijlijn staan om ballen te rapen. Altijd fijn, want dan hadden we de hele avond gratis eten en drinken. ( lacht)

Welke sporten volg ik passief …

Als ik eerlijk ben, dan volg ik eigenlijk geen enkele sport passief. Ik ken geen fluit van voetbal en volleybal kijk ik ook niet meer. Ik ken wel enkele grote namen uit de sportwereld, maar dan alleen omdat ze het nieuws halen met een niet al te best verhaal …

Mijn sportidool is …

Cassius Clay, beter gekend als bokslegende Muhammad Ali. Niet alleen een voorbeeld van discipline en topsport, maar ook een enorm sterke persoonlijkheid. De man die danste in de ring, die onverwoestbaar zijn doel wou bereiken. Een voorbeeld voor velen, en zeker niet alleen op het boksterrein.

Bij dit sportmoment kreeg ik kippenvel …

Ik volgde de sportschool en mijn keuzevakken waren volleybal en zwemmen. Vandaar dat ik als absolute kippenvelmoment iets kies uit het zwemmen. Op mijn achttiende zag ik op de televisie Frederik Deburghgraeve in Atlanta naar het olympische goud zwemmen op de 100 meter. Een onvergetelijk moment …

Ken je veel sporters persoonlijk?

Ik ben niet echt bevriend met sporters, maar heb naar aanleiding van het Gala van de Gouden Schoen wel eens samengewerkt met Joseph Akpala. En ik moet zeggen dat het heel aangenaam was: Akpala is naast een professionele sportman ook een fijn mens. Af en toe ontmoet ik ook wel eens een sporter bij een benefietwedstrijd. Ik deed in het verleden al mee aan een beachvolleybaltoernooi en ook een keertje aan een voetbaltoernooi, al heb ik van voetbal eigenlijk maar weinig kaas gegeten. Maar ik was gelukkig niet de enige ‘amateur’ op dat toernooi. ( lacht)

BREGT VERMEULEN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier