Belofte-international Brecht Capon (22) tekende vorige week een vierjarig contract bij KV Kortrijk. Een vertrouwde omgeving, want vorig seizoen werd de rechterflankspeler al uitgeleend aan Kortrijk. Capon kwam er 25 keer aan de aftrap en sluit met zijn transfer het hoofdstuk Club Brugge definitief af.

Begin 2007 werd je als beloftevolle jeugdspeler bij de A-kern van Club Brugge gevoegd. Je bent er bij Club echter nooit in geslaagd om volledig door te breken. Verlaat je Brugge met een wrang gevoel?

Brecht Capon: “Ik houd geen slecht gevoel over aan Club, integendeel. Ik ben dankbaar voor de opleiding die ik bij Club Brugge gekregen heb. Twaalf jaar heb ik er gevoetbald. Een mooie pe-riode, al had ik misschien wat meer kansen gewild. Maar ik heb nu een nieuwe club en wil vooruit kijken.”

Je tekende een langdurig contract bij Kortrijk, maar in eerste instantie leek je naar STVV te verkassen…

“Sint-Truiden was heel erg geïnteresseerd. Ik ben op gesprek geweest bij Guido Brepoels en ik had zeker oren naar hun aanbod. Maar omdat de clubs er niet uitgeraakt zijn, is de transfer uiteindelijk niet doorgegaan.”

KV Kortrijk was een goed alternatief?

“Ik ben even tevreden met mijn transfer naar Kortrijk, natuurlijk. Het is geen sprong in het onbekende: ik kom er terecht in een leuke groep en kreeg er vorig jaar veel speelgelegenheid.”

In 2010 stond je bijna altijd in de basis, maar wel op de positie van rechtsachter. Je liet weten dat je daar niet volledig tevreden mee was, maar in de oefenwedstrijd van vorige week tegen Cercle Brugge werd je opnieuw op die plaats uitgespeeld. Heb je je intussen neergelegd bij een rol als flankverdediger?

“Mijn eerste ambitie is te spelen. Als de trainer mij op de rechtsback zet, dan leg ik me daarbij neer. Maar ik blijf ervan overtuigd dat ik het best tot mijn recht kom in een meer vooruitgeschoven rol. Hopelijk krijg ik dit seizoen ook de kans om mijn aanvallende capaciteiten te tonen.”

Heb je daarvoor garanties gekregen van Hein Vanhaezebrouck?

“Geen enkele trainer geeft garanties aan zijn spelers. Maar we hebben wel een goed gesprek gehad. Ik kon me goed vinden in zijn voetbalvisie.”

Wat is je ambitie voor komend seizoen?

“Als ploeg moeten we realistisch zijn en mikken op de middenmoot. Voor mezelf wil ik vooral nog sterker in mijn schoenen staan. Ik las vorige week dat Benjamin De Ceulaer vindt dat hij zich nog meer moet laten gelden. Daar herken ik me wel in, misschien ben ik ook nog iets te braaf.” S

BREGT VERMEULEN

‘Ik kom het best tot mijn recht in een meer aanvallende rol.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier