Jacques Santini wil geen privileges meer toekennen aan de spelers die het WK en het EK wonnen.

De Franse bondscoach Jacques Santini stelde voor de kwalificatiewedstrijden van Frankrijk tegen Slovenië en Malta op 12 en 16 oktober een nieuwe spelerslijst samen. Na de moeizame 1-2-overwinning in de eerste wedstrijd tegen Cyprus drongen enkele wijzigingen zich op. .

Zo werd de centrale verdediger Christanval, die het erg slecht deed tijdens de eerste wedstrijd en ondertussen nog geen minuut speeltijd kreeg bij het Barcelona van Louis Van Gaal, niet meer opgeroepen. Minder in de lijn der verwachtingen is dat ook Vincent Candela, die vroeger vaak werd gebarreerd door BixenteLizarazu, en die nu als gevolg van de blessure van de back van Bayern München op een titularisplaats leek af te stevenen, er niet bij is. Op de linksachter geeft Santini de voorkeur aan Mickaël Silvestre van Manchester United of aan Jérémie Bréchet. van Lyon. In het hart van de verdediging blijft aanvoerder Marcel Desailly onaantastbaar, maar een vaste partner heeft Santini voor hem nog niet gevonden. Misschien wordt het wel de nu voor het eerst opgeroepen William Gallas, ploegmaat van Desailly bij Chelsea. Ook de jonge en veelbelovende Philippe Mèxes van Auxerre, die zich mag verheugen in de belangstelling van heel wat Europese topploegen, krijgt een nieuwe kans.

Spelen bij de eigen club blijft in ieder geval een belangrijk selectiecriterium voor Santini. Uitzonderling op die regel is Lilian Thuram die voor een positie op de flank in balans ligt met Willy Sagnol. Op het middenveld mogen Zinédine Zidane, Patrick Viera en Claude Makelele op hun beide oren slapen. Voor dit compartiment komt Olivier Dacourt van Leeds opnieuw bij de kern, en krijgen Bruno Cheyrou (Liverpool), Olivier Kapo (Auxerre) en Eric Carrière (Lyon) eveneens opnieuw een kans. Omdat Cissé geblesseerd is, zijn de gekozen spitsen Sidney Govou, Thierry Henry, Sylvain Wiltord en Steve MarletPires, Trezeguet en Petit zijn na ernstige blessures nog altijd bezig met hun revalidatie. (TB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier